Ny som chef - Det tydliga ledarskapet

Kursnummer: 1204500

21 sep - 15 nov 2016
4 dgr
(4 platser kvar)
STOCKHOLM
29 000 kr
22 mar - 11 maj 2017
4 dgr
Bokningsbar
Stockholm
29 000 kr
Kursprogram Praktisk info

Bli den bästa chef du någonsin haft! Den bästa ledaren inspirerar, motiverar och engagerar. Den bästa ledaren är tydlig. Och visst vill du bli den bästa ledaren? Det här är en tydlig och konkret kurs för dig som vill bli tydligare i din kommunikation. Kursen "Ny som chef - Det tydliga ledarskapet" ger dig kunskaper och insikter som hjälper dig att utöva ett framgångsrikt ledarskap. Den ger dig också kunskaper som ökar ditt självförtroende så att du vågar agera chef och ledare samt ökar ditt nätverk av chefer med liknande ansvar - ett värdefullt bollplank även efter kursen. Du som är ny som chef blir säkrare i din ledarroll efter denna kurs. Du som är en mer erfaren chef kommer att ha fått nya verktyg och inspiration. Kursen passar även dig som arbetar som projektledare.

Innehåll i kurs

Få ett smakprov på kursen - se Alexander live 

En tydlig och konkret kurs för dig som vill bli tydligare i din kommunikation. Med denna utbildning får du tydliga verktyg, erfarenhetsutbyte, och självkännedom som hjälper dig att snabbt utveckla ditt ledarskap. Under dagarna varvas föreläsningar och övningar. Lärandet under kursen utgår från dina och de andra deltagarnas erfarenheter varvat med beprövade teorier. 

Nöjd-kund-garanti! Pengarna tillbaka om du går hela kursen och är missnöjd. Kursen får 5,75 av 6 i våra utvärderingar. 

Kursen "Ny som chef - Det tydliga ledarskapet" genomförs i samarbete med Ledarbildarna.   

Kursen är på totalt fyra dagar:
Del 1: 21-23 september 2016
Del 2: 15 november 2016

Lite ur kursinnehållet:
-Mer om dig själv och ditt ledarskap
-Rollen att leda
-Gruppens kommunikation
-Det coachande samtalet
-Mål som motiverar
-Leda i förändring

Kursen föregås av en personlig intervju med kursledaren och teorier och övningar under kursen kopplas till kursdeltagarna. Mellan blocken får du anpassade övningsuppgifter. Som kurslitteratur ingår bl a boken "Det tydliga ledarskapet" av Malin Trossing och Alexander Holmberg, som även föreläser på kursen.

Lite info om föreläsarna
Alexander Holmberg har 10 års erfarenhet av chefs- och ledarutveckling i både stora och små företag samt myndigheter. Han räknas som Sveriges ledarskapsexpert nr 1 och är även ledarskapsexpert i SVT och tidningen Chef.

Sverker Wadstein arbetar som coach och ledarutbildare. Han har lång erfarenhet av att arbeta med att utveckla individer och team. Under åren har Sverker specialiserat sig framför allt inom gruppers utveckling. 

Kurs intressant för

-Dig som är tekniker eller ingenjör och är ny som chef -Dig som vill bli tydligare i din kommunikation -Dig som är projektledare -Dig som tekniker som har gått från en specialistroll till att bli chef -Dig som har blivit chef över dina kollegor -Dig som har varit chef ett tag men behöver lite mer kunskap och inspiration för att komma vidare i rollen

Förkunskaper

Eftersom det är en grundutbildning behöver du inga förkunskaper.

Kursens mål

-Att utveckla din förmåga att kommunicera och därmed stärka ditt ledarskap -Du ska få ökad självkännedom, känna dig trygg i din roll som ledare och kunna påverka i ledningsgruppen. -Du ska kunna skapa effektiva team, locka fram och utveckla den tysta kunskapen samt leda i förändring.

Kommentarer från tidigare deltagare

"Jag har fått verktyg som kommer att förändra min stund på jorden." Platschef på Byggnadsfirma "Jag körde tyst i bilen med mina tankar i 1,5 timme innan jag tvingade mig att sätta på radion. Hela hemresan var i ett närmast euforiskt tillstånd." Mathias Häggkvist, Somas Instrument AB Hanna Cotton, R&D Manager, Chemoswed AB, blev nyligen chef och sökte en kurs för nya chefer: "Jag hade gått några kurser hos STF tidigare så det var naturligt att söka efter en chefskurs där. När jag såg att de hade en kurs som hette "Det tydliga ledarskapet" anmälda jag mig direkt. Jag kände att jag ville veta mer om vad som är bra ledarskap, kommunikation och tydlighet". "Kursen var jättebra! Föreläsaren bjöd mycket på sig själv och delade med sig av sina erfarenheter. Det gjorde att det blev en öppen och bra gruppdynamik som också var helt prestigelös. Det jag bland annat tar med mig är att vi kommunicerar på olika sätt. Vi har olika språkmönster. Och nu vet jag bättre hur jag fungerar och hur jag ska vara för att möta mottagaren. Om jag rekommenderar kursen? Absolut!"

Tipsa en vän Fråga om kursen