Praktisk elteknik - Baskurs

Kursnummer: 648600

7 - 9 feb 2017
3 dgr
Bokningsbar
Stockholm
15 500 kr
Kursprogram Praktisk info

Kurs för dig som söker du grundläggande kunskaper i elteknik. Här får du förståelse för de vanligaste begreppen och du lär dig mäta och beräkna ström, vad spänning och resistans är och hur det fungerar. Andra områden som behandlas är elfara och behörighetsregler för elarbete. Kursen varvar teori och praktik.

Innehåll i kurs

Kursen tar upp ellärans grundbegrepp, behörighetsregler, elfara, strömgenerering och spänningsfall, mätning av ström och spänning, beräkning av resistans, tillverkning av skarvsladd och utbyte av vägguttag och strömställare.

För dig som vill bredda dina kunskaper ännu mer efter baskursen kan vi erbjuda en kurs som behandlar apparater, Praktisk elteknik - Apparater och motorer och en som tar upp schemaläsning, Praktisk elteknik - Schemaläsning och felsökning. Dessa kurser finns på begäran. Klicka på länkarna eller kontakta Marina för mer information. Tillsammans ger de tre kurserna dig heltäckande kunskaper inom ellära.

Kurs intressant för

Fastighetstekniker, maskinreparatörer, mekaniker, ventilationstekniker, VA-maskinister m.fl.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursens mål

Att ge utökade dig övergripande kunskaper i hur elsystemet fungerar. Kursen ger dig även grundläggande kunskap kring mätinstrument.

Tipsa en vän Fråga om kursen