Praktisk elteknik - Baskurs

Kursnummer: 648600

7 - 9 feb 2017
3 dgr
Bokningsbar
STOCKHOLM
15 500 kr
Kursprogram Praktisk info

Söker du grundläggande kunskaper i elteknik? I den här kursen får du förståelse för de vanligaste begreppen. Du lär dig mäta och beräkna ström, spänning och resistans. Andra områden som behandlas är elfara och behörighetsregler för elarbete. Kursen varvar teori och praktik.

Innehåll i kurs

Kursen tar upp ellärans grundbegrepp, behörighetsregler, elfara, strömgenerering och spänningsfall, mätning av ström och spänning, beräkning av resistans, tillverkning av skarvsladd och utbyte av vägguttag och strömställare.

Vi har tre kurser i praktisk elteknik. Utöver Praktisk elteknik - Baskurs (del 1) så har vi en som behandlar apparater med titeln Praktisk elteknik- Apparater och motorer (del 2) och en som tar upp schemaläsning med titeln Praktisk elteknik - Schemaläsning och felsökning (del 3). Tillsammans ger de dig heltäckande kunskaper inim ellära. Du kan välja att gå en eller flera – allt utifrån ditt behov.

Kurs intressant för

Fastighetstekniker, maskinreparatörer, mekaniker, ventilationstekniker, VA-maskinister m.fl.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursens mål

Att ge utökade dig övergripande kunskaper i hur elsystemet fungerar. Kursen ger dig även grundläggande kunskap kring mätinstrument.

Tipsa en vän Fråga om kursen