Logo

STF och Trainor ingår samarbete kring onlineutbildning

STF ingår samarbete med norska Trainor för att erbjuda onlineutbildning inom elsäkerhet i Sverige. Trainor har med sin spetskompetens inom elsäkerhet och högkvalitativa produkter haft stor framgång med onlineutbildning i Norge. STF ser stor potential för denna produkt att växa även på den svenska marknaden och kommer erbjuda Trainors onlineutbildningar till sina kunder.


Trainor har i flera år varit ledande i Norge inom elsäkerhetsutbildning, med både traditionella klassrumsutbildningar och online. - Marknaden för digital utbildning tar successivt fart och vi ser en ökad efterfrågan för onlineutbildning i Sverige på flera områden, säger Per Lindblad, VD för STF. 
STF har erbjudit online och blended learning i viss omfattning i många år. Nu gör vi en större satsning i samarbete med Trainor avseende elsäkerhetsområdet och genom egen utveckling över hela vårt produktutbud. Trainor ligger långt fram inom sitt område och har många produkter som vi bedömer har stor potential även på den svenska marknaden.

Samarbetet inleds med två utbildningar på svenska inom elsäkerhet. - Tillsammans kommer vi att se till att Sverige får tillgång till den bästa onlineutbildningen för elbranschen, säger Stian Martinsen, verksamhetschef i Trainor Elsäkerhet AS. Martinsen tror på stor framgång i Sverige med kurserna "Ljusbågsfaror" och "Tillgång till elanläggningar". - Det här är kurser som vi redan har sålt till en stor aktör på den svenska energimarknaden och återkopplingen är mycket bra, säger Martinsen. Både Norge och Sverige ställer tydliga krav på kompetensen hos dem som har tillgång till elinstallationer. För att utveckla detta och andra onlineutbildningar har Trainor skapat sin egen 3D-värld, Electri City, där det kan visas igenkännbara händelser och situationer.

Om STF

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och erbjuder STF utbildningar för yrkesverksamma i teknikdrivna företag. Våra föreläsare är specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet. Vi arbetar alltid efter mottot "När du gått en kurs hos oss ska du känna att det var väl investerad tid".

Om Trainor

Trainor är ett internationellt kompetensföretag som tillhandahåller utbildningstjänster, teknisk rådgivning och uthyrning av personal till offshore, maritim och landbaserad industri över hela världen.


Stockholm 2018-06-08
STF Ingenjörsutbildning

För ytterligare information kontakta:
VD Per Lindblad per.lindblad@stf.se
Affärsområdeschef Per Zetteberg per.zetterberg@stf.se

Till toppen