Logo

Artikelarkiv

Akademiska hus validerar kompetensen hos sina drifttekniker

Den 15:e april gick startskottet för den stora kompetenssatsningen hos Akademiska hus där alla drifttekniker erbjuds validering mot kompetensbevis enligt FAVAL. Projektet är nu inne i sin nästa fas och vi kollar av läget inför höstens final.

Läs mer

Fastighetsbranschen – ankdammen som skulle kunna bli en sjö

Människan vill som bekant sätta saker i fack för att skapa en struktur och förståelse för omgivningen. Olika ord tillhör olika ordklasser. Ordet ledarskap är ett abstrakt substantiv – något icke-fysiskt som endast finns i tankevärlden, men som samhället i stort har en kollektiv uppfattning om vad det är. Under temat talang vs. trofasthet bjöd BFAB in tio beslutsfattare inom fastighetsbranschen och näringslivet för att bland annat diskutera dessa ämnen i förhållande till ledarskap och dess betydelse för organisationen.

Läs mer

Det är inte så enkelt att sätta en ”talangstämpel”

Det skrivs mycket om ”jakten på talanger” samtidigt som anställningstiden i många bolag är hög. Inom fastighetsbranschen diskuteras ofta hur man ska göra för att attrahera och behålla talanger. BFAB bjöd in tio inspirerande beslutsfattare inom fastighetsbranschen och näringslivet under Almedalsveckan för att diskutera detta tema på vår trevliga innergård intill ringmuren i Visby. Vad är en talang? Måste man vara ung för att vara en talang? Och hur attraherar man och behåller dem?

Läs mer

Skada eller normalt slitage?

Att lyfta kunskap och få samsyn i avflyttningsbesiktning handlar om respekt.

Läs mer

Diplom – ett starkt kort att ha

BFAB har under våren genomfört den 58:e omgången av det uppskattade programmet Diplomerad fastighetsförvaltare. Parallellt pågick även utbildningen Diplomerad byggprojektledare för 18:e omgången. Många är de solskenshistorier och karriärmöjligheter som vi kunnat följa genom åren. Allt sedan starten har kvalitet stått i fokus och även denna gång visar utvärderingarna på skyhöga betyg.

Läs mer

Erik och Greg om Chef- och ledarprogrammet

Erik Danell, försäljningschef, och Greg Lehman, produktområdeschef, från Lesjöfors Gas & Stock Springs har nyligen avslutat Chef- och ledarprogrammet. Vi ställde några frågor om utbildningen och hur den har hjälpt dem i deras dagliga arbete.

Läs mer
Till toppen