Logo

Artikelarkiv

”Redan under det första blocket fick jag det bevisat att jag var på rätt plats och på rätt väg.”

Det första blocket av utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare är avklarat. Vi kommer att följa fyra deltagare på vägen under utbildningen och fånga förväntningarna från början fram till avklarad examen. I den här artikeln möter vi Marlene Bergström, kundförvaltare på Statens fastighetsverk (SFV).

Läs mer

Man skapar inte en bra utbildning bakom ett skrivbord

Lillemor Runesson har arbetat sju år på BFAB som utbildningsansvarig. När vi utför intervjun är första blocket avklarat för höstens omgång av BFAB:s flaggskepp Diplomerad fastighetsförvaltare. Det märks att hon brinner för sitt arbete, det är glädje, kraft och engagemang bakom svaren.

– Den här utbildningen är vårt flaggskepp som har funnits och utvecklats i 30 år, berättar Lillemor.

Läs mer

”Jag tror att utbildningen kommer ge mig en tryggare grund att stå på.”

Nu är det första blocket avklarat för utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare. Vi kommer att följa fyra deltagare på vägen under utbildningen och fånga förväntningarna från början fram till hur de har uppfyllts efter de är examinerade. I den här artikeln möter vi Anna Rosendahl, fastighetsförvaltare på Norrtälje kommun.

Anna har arbetat på Norrtälje kommun sedan juni 2017. Det är hennes första anställning som fastighetsförvaltare, men inte hennes första kontakt med fastighetsbranschen.

Läs mer

”Jag tror att utbildningen kommer ge mig ännu mer insikt i förvaltarrollen.”

Nu är det första blocket avklarat för utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare. Vi kommer att följa fyra deltagare på vägen under utbildningen och fånga förväntningarna från början fram till hur de har uppfyllts efter de är examinerade. Först ut har vi Johanna Sandberg, fastighetsförvaltare på Telge Fastigheter AB.

Efter avslutad YH-utbildning arbetade Johanna som kundförvaltare på Stockholmshem, samt även en del med uthyrning. Sedan två år tillbaka arbetar Johanna som fastighetsförvaltare på Telge Fastigheter AB.

Läs mer

Akademiska hus validerar kompetensen hos sina drifttekniker

Den 15:e april 2019 gick startskottet för den stora kompetenssatsningen hos Akademiska hus där alla drifttekniker erbjuds validering mot kompetensbevis enligt FAVAL. Projektet är nu inne i sin nästa fas och kommer slutföras under 2020.

Läs mer

Fastighetsbranschen – ankdammen som skulle kunna bli en sjö

Människan vill som bekant sätta saker i fack för att skapa en struktur och förståelse för omgivningen. Olika ord tillhör olika ordklasser. Ordet ledarskap är ett abstrakt substantiv – något icke-fysiskt som endast finns i tankevärlden, men som samhället i stort har en kollektiv uppfattning om vad det är. Under temat talang vs. trofasthet bjöd BFAB in tio beslutsfattare inom fastighetsbranschen och näringslivet för att bland annat diskutera dessa ämnen i förhållande till ledarskap och dess betydelse för organisationen.

Läs mer
Till toppen