Logo

Artikelarkiv

Det är inte så enkelt att sätta en ”talangstämpel”

Det skrivs mycket om ”jakten på talanger” samtidigt som anställningstiden i många bolag är hög. Inom fastighetsbranschen diskuteras ofta hur man ska göra för att attrahera och behålla talanger. BFAB bjöd in tio inspirerande beslutsfattare inom fastighetsbranschen och näringslivet under Almedalsveckan för att diskutera detta tema på vår trevliga innergård intill ringmuren i Visby. Vad är en talang? Måste man vara ung för att vara en talang? Och hur attraherar man och behåller dem?

Läs mer

Skada eller normalt slitage?

Att lyfta kunskap och få samsyn i avflyttningsbesiktning handlar om respekt.

Läs mer

Diplom – ett starkt kort att ha

BFAB ha nu genomfört den 59:e omgången av det uppskattade programmet Diplomerad fastighetsförvaltare. Parallellt pågick även utbildningen Diplomerad byggprojektledare för 18:e omgången. Många är de solskenshistorier och karriärmöjligheter som vi kunnat följa genom åren. Allt sedan starten har kvalitet stått i fokus och även denna gång visar utvärderingarna på skyhöga betyg.

Läs mer

Erik och Greg om Chef- och ledarprogrammet

Erik Danell, försäljningschef, och Greg Lehman, produktområdeschef, från Lesjöfors Gas & Stock Springs har nyligen avslutat Chef- och ledarprogrammet. Vi ställde några frågor om utbildningen och hur den har hjälpt dem i deras dagliga arbete.

Läs mer

En expert på vidareutbildning i fastighetsbranschen

Jessica Andersson har arbetat med vidareutbildning för yrkesverksamma i fastighetsbranschen i drygt tjugo år och är Utbildningsansvarig på BFAB (Bygg- och fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB) i region Väst. Jessica huserar i centrala Göteborg i kontorslokaler som delas med huvudägaren Fasticon. Vi har stämt träff för att prata terminsspurt, framtidsspaningar och varför det är dags att gratulera Göteborg.

Läs mer

Magnus Berglund om arbetet med tillgänglighet på Scandic

Magnus Berglund arbetar som Tillgänglighetsdirektör på Scandic och är även en av föreläsarna på Tillgänglighetsdagen 2019, där temat är ”den offentliga miljön” och hur den kan göras mer inkluderande. Med hjälp av Magnus har Scandic kunnat anpassa sina miljöer för alla, oavsett funktionsvariation. I denna intervju berättar han om vägen till jobbet som Tillgänglighetsdirektör samt om Scandics prisbelönta tillgänglighetsarbete.

Läs mer
Till toppen