Logo

Artikelarkiv

Få koll på de vanligaste begreppen inom digital utbildning

De digitala utbildningslösningarna har kommit för att stanna. Det har aldrig varit lika lätt att lära sig något nytt som nu!  Världsledande universitet lägger ut utbildningar tillgängligt för alla online, på YouTube finns tutorials om precis allt och hos många utbildningsbolag utgör de digitala utbildningarna en allt större del av utbudet. Ökad tillgänglighet, minskad tidsåtgång och förbättrad effektivitet är bara några av fördelarna.

Det kan upplevas förvirrande med alla begrepp när du läser på om vad de digitala utbildningarna innebär och hur de erbjuds. Vad är egentligen skillnaden mellan digitalt klassrum, inspelad föreläsning och webinar? Vi hjälper dig få koll på några av de vanligaste begreppen inom digital utbildning!

Läs mer

Susanne i Malmö delar med sig av kunskap till hela landet

Susanne Svensson i Malmö är utbildningsansvarig på BFAB. Dessutom är hon en flitigt anlitad föreläsare och hjälper fastighetsbolag att utveckla sina besiktningsprocesser och konkretisera dem i besiktningshandböcker. Med tidigare erfarenhet som projektledare, besiktningsman och ansvar över de tekniska utbildningarna på en yrkeshögskola har Susanne en gedigen branscherfarenhet.

Vi har fått låna Susannes tid för att prata flexibilitet och framgångsfaktorer i utbildningsbranschen. Hur håller sig Susanne uppdaterad i en föränderlig värld? Går det att skräddarsy utbildningar? Och hur fungerar det att kompetensutveckla branschen när möjligheterna att träffas är begränsade?

Läs mer

Digitala utbildningar skapar ännu större möjligheter

Samhällsbyggnadssektorn utvecklas snabbt och det livslånga lärandet är viktigare än någonsin. Frida Palmgren drivs av att vidareutveckla både människor och organisationer och är vd för BFAB och STF Ingenjörsutbildning. Med sin bakgrund som HR-chef och långa erfarenhet från fastighetsbranschen har Frida goda insikter och värdefulla erfarenheter som hon gärna delar med sig av. Vi har pratat med Frida om vad sker i branschen just nu och hur hon ser på framtidens kunskapsbehov.

Läs mer

Alla som arbetar med bostäder behöver ha koll på den praktiska juridiken

Att arbeta med bostäder innebär att arbeta med andra människors hem. I arbetsvardagen uppstår det ofta olika typer av sociala situationer som kan ställa hyresjuridiska frågeställningar på sin spets. Det kan handla om när man har rätten på sin sida gällande att forsla bort föremål som förvaras i trappuppgången, eller ta sig in i en lägenhet. Det innebär bl.a. att det redan från första dagen på jobbet är viktigt att ha en grundläggande förståelse för hyresjuridiken. Med kunskap blir det lättare att göra rätt från början och felbeslut med onödiga processer och negativa konsekvenser som följd kan förebyggas.

Vi stämde träff med Magnus Mellby, jurist med cirka trettio års erfarenhet, uppskattad föreläsare och ägare av Comulex Juristbyrå, och fick ta del av tips på hur man undviker onödiga juridiska konflikter och dess konsekvenser.

Läs mer

Förebild, mellanmål och eftertanke

När det kommer till att summera 2020 var min förhoppning i våras att det skulle kunna bli i termer av ”ett före” och ”ett efter”. Snubbla över något protokoll som skrevs i februari och förundras över i vilken förhistorisk tid de aktiviteterna någonsin hade relevans. Minnas förtvivlan men också hylla förmåga och förstånd. Mellan före och efter finns i normalfall bara medel för att nå mål. En snabb mellanperiod följt av förnumstiga efterkloka efterord. För att sätta punkt. Vända blad. Kick-offa igen.

Men vad hände nu? Fast i en mellanakt, ett kontinuum utan slut?

Läs mer

Elsäkerhet och elansvar i fastighetsförvaltning

Många förvaltnings- och fastighetsbolag svarar lite svävande på frågan om organisationen har koll när det kommer till elsäkerhet och elansvar. Det tidigare systemet med elinstallatörer som genom överinseende av yrkesmän ser till att utförandet är rätt, finns inte längre.

Du som fastighetsförvaltare eller arbetsledare, som har personalansvar för fastighetsvärdar och fastighetsskötare, spelar en oerhört viktig roll. Vilka arbeten får utföras utan auktorisation? Vilka krav gäller?

Läs mer
Till toppen