Logo

Artikelarkiv

Så lyckades Borås bli bäst i Europa på tillgänglighet

Access City Award tilldelades Borås år 2015. Det är ett pris som delas ut av EU-kommisionen till större städer i Europa som målmedvetet och tydligt arbetar för att städerna ska bli tillgängliga för alla. Lena Mellbladh, tillgänglighetskonsulent på Borås stad, berättar på Tillgänglighetsdagen 2018 hur Borås arbetar med tillgänglighet. Vi har ställt tre korta frågor till Lena.

Läs mer

Har du koll på de grundläggande förkortningarna i bygg- och fastighetsbranschen?

BFAB ny medlem i Håll Nollan

Föreningen bakom Håll Nollan heter Samverkan för noll olyckor i byggbranschen. Håll Nollan är en uppmaning och en påminnelse om en av de absolut viktigaste frågorna för oss som verkar i bygg- och fastighetsbranschen i Sverige – att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser.

Läs mer

Henrik Szentes om projektledning och riskhantering

"Med kursen i ryggen var jag redo att ta nästa steg"

Fredrik Fundberg började arbeta inom fastighetsbranschen redan för 22 år sedan. Här trivs han och vill stanna minst lika länge till. Förra årets vidareutbildning, Diplomerad fastighetsförvaltare valde han för nätverket, för de välrenommerade föreläsarna och för att bredda sig ytterligare inom förvaltarrollen. Ett lyckokast visade det sig – kursen gav nycklar till en ny tjänst. 

Läs mer

Allt du behöver veta om fastighetstaxeringen

År 2019 genomförs en ny allmän fastighetstaxering (AFT 2019). Mot bakgrund av hur marknaden sett ut de senaste åren kan man nog på många håll räkna med mer eller mindre kännbara höjningar av taxeringsvärdena och därmed beskattningen, skriver Andreas Adolphsson, skatteexpert på Grant Thornton.

Läs mer
Till toppen