Logo

Artikelarkiv

Att lära online – när tradition möter innovation

I takt med att omvärlden förändras och de digitala lösningarna blir allt viktigare förändras även förutsättningarna för utbildningar och dess form. Utöver tidigare onlineutbildningar har BFAB under året uppgraderat sin utbildningsportfölj med digitala klassrum. Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB, har alltid många spännande saker på gång. Den senaste tiden har inte varit ett undantag när Lillemor bland annat varit med och digitaliserat BFAB:s flaggskeppsutbildning Diplomerad fastighetsförvaltare.

Läs mer

Uppdaterad kompetens och stoltare medarbetare genom validering

Både kompetensbehovet inom fastighetsbranschen och arbetsmarknadens rörlighet ökar allt mer. Samtidigt står många arbetsgivare handfallna inför hur de ska fånga upp interna kunskapsluckor. Utan vidareutveckling väljer medarbetarna att gå vidare till andra organisationer där de upplever att de kan utvecklas mer. En lösning för att öka sin attraktionskraft som arbetsgivare och samtidigt få stoltare medarbetare är att validera medarbetare genom Faval. Det menar Göran Näslund, utbildningsansvarig hos BFAB.

Läs mer

Stora besparingar genom enkla energioptimeringsåtgärder

Många fastigheter har installationer som slukar energi helt i onödan. Genom att arbeta aktivt med energioptimering kan fastighetsägare med enkla åtgärder göra stora energibesparingar. Det tjänar både fastighetsägare och miljön på. Det menar Finn Hultman, projektledare på COWI och föreläsare med trettio års yrkeserfarenhet.

Läs mer

Stockholmshem validerar med FAVAL

Många branscher inom samhällsbyggnad har ofta tydliga kompetensstandarder och riktlinjer, t.ex. byggsektorn. Fastighetsbranschen släpade länge efter. Men sedan några år finns valideringsverktyget FAVAL, som tagits fram av Fastighetsbranschens utbildningsnämnd. FAVAL är ett komplett verktyg för att kartlägga, kvalitetssäkra och utveckla rätt reell kompetens för branschens yrkesroller. Stockholmshem är ett av de bolag som validerat fastighetsförvaltare. Efter positiva erfarenheter från de som var först ut med att valideras arbetar Stockholmshem nu vidare med att validera flera medarbetare.

Läs mer

Långsiktighet – nyckeln till framgångsrik underhållsplanering

Nyckeln för all framgångsrik underhållsplaneringen är långsiktighet. I det dagliga arbetet är det dock lätt att glömma bort det långsiktiga perspektivet. T.ex. är det ett vanligt att ha bra koll och förståelse för de löpande driftskostnaderna men att underskatta det långsiktiga underhållsbehovet och kostnaderna det medför. Med en bra underhållsplan kan fastighetsägare bespara sig mycket onödig huvudvärk och dessutom sänka kostnaderna ordentligt.

Läs mer

Håll koll på juridiken – vilka lagar påverkar fastighetsägarens ansvar?

Vad tänker du på när du läser ordet juridik? Kanske tillhör du dem som tänker på långa komplicerade textstycken, okända paragrafer, en tjock lagbok och tungt ansvar. I så fall är du långt ifrån ensam. Martin Rifall, advokat på Hannes Snellman Advokatbyrå, menar dock att det inte är så krångligt som många tror.

Martin har gett oss av sin tid för att bena ut varför det är viktigt att ha koll på de juridiska bitarna som fastighetsägare. Han tipsar även om hur du skaffar dig en övergripande förståelse och tillhörande grundtrygghet.

Läs mer
Till toppen