Logo

Artikelarkiv

Ökad konkurrenskraft och delaktighet genom bättre tillgänglighet

Tillgänglighet är en fråga som blivit alltmer uppmärksammad de senaste åren. Branka Majkic, arkitekt SAR/MSA på Norconsult AB och sakkunnig inom tillgänglighet, brinner för ämnet och som föreläsare delar hon generöst med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Tillgänglighet berör oss alla! Men, varför? Och hur kan man påverka tillgängligheten i rätt riktning som byggherre eller fastighetsägare? Det är några delar Branka berör i den här intervjun.

Läs mer

Uppgradera din kompetens och håll dig relevant på arbetsmarknaden

Oavsett bransch kommer förmågan till omställning och kompetenshöjning vara avgörande för många företag framöver. Detsamma gäller hur man på individnivå tar eget ansvar för sin fortbildning och kompetensutveckling. I den här artikeln lyfter vi just de här ämnena. Vi tar också upp hur de snabba förändringarna i olika branscher skapar framtida utmaningar inom många yrkesgrupper – och hur man kan tänka kring det för att ligga steget före.  

Läs mer

Fördomar begränsar solcellsinvesteringarna

Intresset och engagemanget för solceller har vuxit bland både kommersiella aktörer och privatpersoner de senaste åren. Frågorna och fördomarna är däremot många, liksom myterna och missuppfattningarna. Michiel van Noord arbetar på forskningsinstitutet RISE och är specialist på solcellsanläggningar. Med Michiels breda erfarenhet finns det inte många frågor om solcellsanläggningar som han inte har ett passande svar på. I den här artikeln berör Michiel flera av de frågeställningar som han vet att många fastighetsägare ofta funderar kring.

Läs mer

Lidingö stad investerar i medarbetarnas tekniska kompetens

Bjarni Gudmundsson, enhetschef på Lidingö Stads fastighetsenhet, insåg att fastigheterna blir allt mer teknikintensiva. Det ställer i sin tur större krav på de anställdas kompetens inom teknikområdet.

Att ha kunskap om fastighetens drift och skötselbehov är viktigt, inte bara för ekonomin utan också för att de som bor, lever och verkar i fastigheterna ska må bra och känna sig trygga.

Med kontroll på driften och underhållet får man också kontroll på hur fastigheterna mår och undviker onödiga och kostsamma skador.

Bjarnis insikt resulterade i en utbildning som BFAB utformade specifikt utifrån fastighetsenhetens behov: Teknisk fastighetsförvaltning för Lidingö stad. En utbildning som gett både goda och långsiktiga resultat.

Läs mer

Lager på lager & skräddarsytt – dress for success

När höstvindarna börjar vina kläs våra barn ofta enligt konstens alla regler. Varmt närmast kroppen, ett ytterligare lager innan det vindbrytande. Plaggen är anpassade för rörelse. Vi är måna om att det inte ska frysas och att kläderna är tåliga för utmaningar.

Läs mer

Kompetensutvecklingsidé för förvaltare blev succé

Per Forsling, förvaltningschef på Stockholmshem, upplevde att de hade stagnerat något i den interna utvecklingen. Det var dags att göra något annorlunda och tänka större. Det innebar att se utanför Stockholmshems och systerbolagens väggar och vad de som organisation kunde göra för att stärka den individuella kompetensutvecklingen.

Läs mer
Till toppen