Logo

Artikelarkiv

"Nätverkandet är minst lika viktigt som utbildningsinnehållet”

Fredrik Renå har en gedigen fastighetsbakgrund. I nästan 10 år arbetade han som fastighetsekonom och förvaltare. I maj 2020 tillträdde han sin nya tjänst som regionchef för Catena i Malmö. 2018 gick Fredrik Diplomerad fastighetsförvaltare, en utbildning som gav honom nya perspektiv på förvaltning och ett stort nätverk.

Läs mer

Kom igen nu förvaltare och lär av varandra

Hur kan det komma sig att fel får upprepas i en bransch som egentligen har kunskapen? Borde vi inte kunna göra erfarenheter och lärdomar publika? Tänk om man skulle lyssna på dem som bor i och använder våra hus, för att sedan ta med sig lärdomarna när man bygger om eller konstruerar nya.

Läs mer

Handen på hjärtat – har du den tekniska kollen?

Hur kan det komma sig att förvaltare kanske enbart har nycklar, knappt en adress, till ett nytt bestånd som ska förvaltas? Hur kan det komma sig att överlämningar kan vara så bristfälliga att man efter ett halvår upptäcker att tidigare förvaltning redan investerat i en anläggning för värmeåtervinning – men som man inte visste om att man hade?

Läs mer

Så här utbildar vi online

När en kurs eller utbildning sker online kan den innefatta en rad olika typer av digitala läraktiviteter. Men vad är egentligen skillnaden mellan digitalt klassrum, inspelad föreläsning och webinar? Här reder vi ut några av de begrepp och digitala läraktiviteter som vi på BFAB använder oss av.

Läs mer

Förändringskraft och lärande från hemmakontoret

Vi har spenderat de senaste åren med det spännande uppdraget att driva STF och BFABs digitaliseringsresa framåt. En process som krävt mod, förmåga att testa och lära. En miljö som krävt en tillåtande attityd gällande kalkylerade risker och att göra fel, lära sig, göra om och göra rätt.

Läs mer

Frida Palmgren ny vd för STF

Frida Palmgren är ny vd för STF Ingenjörsutbildning och ansvarar därmed för all utbildningsverksamhet inom Fasticonkoncernen då hon sedan tidigare även är vd för dotterbolaget BFAB.

Läs mer
Till toppen