Logo

Radio & Mobilsystem

Hos STF får du unika branschanpassade yrkesutbildningar inom radio- och mobilkommunikation LTE dvs. 4G och 5G. Våra erbjudande inom mobilkommunikation följer Internationell standarder som 3GPP och ger dig möjligheter till nya arbetsuppgifter. Många har startat sin bana med radio och mobilkurser från STF, i olika yrkesroller som radiotekniker, tekniskspecialister, patentjurister, projektledare, handläggare inom myndighet, systemutvecklare och teknisk beställare för att nämna några. Men även inom ledning och utveckling av verksamheter, både privat och offentligt.

Inom radio och mobilbranschen förekommer många begrepp, tekniska termer och tekniska lösningar som det gäller att ha god förståelse eftersom tekniken och samhällsberoendet ökar av trådlös eterburen kommunikation. Med STFs radio och mobilsystemskurser får du en bra grund och en boost för dina kompetenser om hur radiokommunikation fungerar och hur vad som är vågutbredning på både bas och avancerad nivå. Mycket är på gång med ständig utveckling av ny teknik som gör att det är ett spännande område att utvecklas inom.

För uppkopplade fordon C2VX och uppkopplade saker IoT finns en stark trend och teknisk standardisering. IoT som teknik använder sig både av Fixed Wireless Access, FWA och maskin-maskin kommunikation MTC, men även NB-IoT och LTE-M och andra likande tekniska lösningar. Se även vårt område: 
https://stf.se/kurser/it--telekom/iot---internet-of-things. Integrationen mellan WiFi och 5G teknik är synnerligen intressant för sammankopplad fordon, även DSRC och ETSI C-ITS.

STF följer den tekniska utvecklingen i 3GPP standardiseringen och erbjuder dig LTE-kurser som går igenom teknik som edcomputing, network slicing, virtualiserade nätverksfunktioner NFV och programmerbara nätverk SDN, massive MIMO  MMIMO och utveckling av antennteknik och 5Gs nya radio.

Inga resultat

Testa att utöka eller ändra din sökning.

Till toppen