Agil visuell projektledning

Kursnummer: 924400

6 - 8 dec 2017
3 dgr
(9 platser kvar)
STOCKHOLM
17 200 kr
Kursprogram Praktisk info

Med agil projektledning kan du öka antalet genomförda projekt och på så sätt öka lönsamheten. Här får du verktygen till ett både effektivt och inspirerande sätt att arbeta. Kursen i agil projektledning kombinerar korta teoripass med praktiska övningar där du använder Puls-metodiken och visuella verktyg. Du arbetar fram visuella mål och planer för ditt projekt och lär dig att strukturera korta uppdrag som ligger utanför projektet. Vi visar även hur du etablerar pulstavlor och använder dessa på dagliga pulsmöten. "Det viktiga är att få saker gjorda - inte att ha mycket på gång!"

Innehåll i kurs

Vi arbetar fram visuella mål och planer för projekt, strukturerar korta uppdrag som ligger utanför projektet, visar hur man etablerar pulstavlor och använder dessa på dagliga pulsmöten. Resultatet blir ett effektivera och roligare sätt att arbeta och interagera.

  • Projektledning med Pulstavlor och Pulsmöten för projekt.
  • Metoder för arbete och beslut i tvärfunktionella team.
  • Organisera arbetet med korta uppdrag, ibland kallat "linjearbete".
  • Hela kursen är upplagd med korta teorigenomgångar och många praktiska övningar då du får använda metodiken. 

Läs mer om Puls-metodiken >> 

Kurs intressant för

Projektledare, teamledare, utvecklare och chefer som arbetar med produkt- eller tjänsteutveckling, produktvård eller annan typ av ärendehantering.

Kursens mål

Du ska kunna sätta upp pulstavlor, genomföra pulsmöten, leda workshops där grupper av personer gemensamt arbetar fram underlagen för pulstavlorna, prioritera och hantera korta uppdrag samt förstå grundförutsättningar för agil projektledning i en verksamhet som driver många projekt.

Kommentarer från tidigare deltagare

Bra föreläsare som kändes kunnig inom området. Bra övningar och bra möjlighet för diskussioner.

Tipsa en vän Fråga om kursen