Logo

Auktoriserad elinstallatör AL - Lågspänning

19 kursdagar

Från den 1 juli 2017 gäller den nya Elsäkerhetslagen som innebär att alla företag som arbetar med elinstallationsarbete ska ha ett egenkontrollprogram som ser till att arbetet utförs på rätt sätt och av personer med rätt kompetens. Elinstallationsarbete får bara utföras av personer med auktorisation som elinstallatör samt personer som ingår i ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram.

Utbildningen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer för auktorisation som elinstallatör och ger kompetens för att arbeta som auktoriserad elinstallatör. Här får du de teoretiska kunskaperna för att bli auktoriserad elinstallatör (tidigare Allmän behörighet ABL) och upplägget är anpassat så att du kan vara yrkesverksam vid sidan av dina studier.

Innehåll i kurs

  • Regler och standarder
  • Ellära/Matte (Tillkommande kurs för dig som vill repetera) OBS! Tillkommande pris. 15 900kr ex moms.
  • Elinstallationer
  • Elkraft
  • Elmaskiner

Kursen är uppbyggd med moment av blandat lärande vilket betyder att du både får lärarledd kurs och arbetar på distans med hemuppgifter för att uppfylla krav för elbehörighet.

Kursen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer och som du behöver uppfylla för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A, eller auktorisation för lågspänning, AL.

Elsäkerhetsverket föreskriver såväl teoretisk som praktisk kompetens för att bevilja auktorisation som elinstallatör. Vi hjälper dig med den teoretiska kunskapsdelen. Kursen är upplagd med 7 lärarledda träffar och där emellan självstudier. Våra föreläsare hjälper dig på bästa sätt att nå den kompetens som behövs, utan att tumma på kraven för att du skall bli godkänd. Kursen sträcker sig över en period på ca 10 månader och du har under hela utbildningen möjlighet att kontakta våra föreläsare för frågor och hjälp.

 

Du kan välja att gå alla delar eller utvalda.

Se även information om A, (tidigare AB)

Kursens mål

Du kommer att få de kunskaper du behöver för att kunna ansöka om auktorisation hos Elsäkerhetsverket.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Föreläsare

Jens Fredin
Jens Fredin Elkonsult
Jens har en bakgrund som elektriker och behörig elinstallatör. Han har även en ingenjörsexamen och är auktoriserad elbesiktningsman hos Elektriska Nämnden.
Mats Jonsson
Mats Jonsson Eltrygg Miljö

Mats är elsäkerhetsingenjör, konsult och erfaren föreläsare hos STF. Mats är dessutom ledamot i den tekniska kommittén TK 64 som bland annat har tagit fram Elinstallationsreglerna.

Gustav Lundqvist
Gustav Lundqvist Gustav Lundqvist Elkonsult

Gustav är civilingenjör i energiteknik och utbildad lärare. Gustav arbetar som ingenjör och utbildare för kraftindustrin.

Klas-Göran Sundvall
Klas-Göran Sundvall STF Ingenjörsutbildning

Klas-Göran är civilingenjör inom kraftelektroteknik, ordförande i TK78 och har deltagit i den internationella arbetsgruppen som omarbetat EN 50110-1. Mångårig och uppskattad föreläsare på STF.

Johan Rungberg
Johan Rungberg COWI

Johan är elinstalllatör (ABL) med gedigen erfarenhet från alla delar i elbranschen, inklusive egenföretagare och gymnasielärare. Innehar lärarlegitimation i elämnen. Han arbetar som processledare i COWI:s utbildningsavdelning "COWI Education". Han utvecklar och genomför utbildningar inom t.ex. Auktorisation Lågspänning (AL) och de vanligast förekommande förskriftskurserna såsom Elinstallationsreglerna, Skötsel av elektriska anläggningar och Kontroll före idrifttagning. Johan är delaktig som ersättare i både TK64 samt TK78 för COWI:s räkning.

19 kursdagar 53 500 kr exkl. moms
  • stockholm Torsgatan 30
  • Start 19 sep 2018
  • Slut 8 maj 2019
  • Boka

Pris & Villkor

Kursavgiften är inklusive kursdokumentation. Kostnad för måltider tillkommer med 275 kr/dag. Moms tillkommer.

Allmänna villkor

Vem är kursen för

Kursen vänder sig till dig som ska ansöka om auktorisation som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket, arbeta som ansvarig ledare för elinstallationsarbeten, ledande montör, ledare för elinstallationsarbetet inom industri eller eldistribution.

Förkunskaper

Du bör ha elkraftteknisk utbildning och minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet inom starkströmsområdet.

Datum

stockholm, 19 sep 2018 - 8 maj 2019

Pris

53 500 kr exkl. moms

Till toppen