Auktoriserad elinstallatör AL - Lågspänning

Kursnummer: 409000

20 sep 2017 - 16 maj 2018
16 dgr
(4 platser kvar)
Stockholm
53 500 kr
Kursprogram Praktisk info

Från den 1 juli 2017 gäller den nya Elsäkerhetslagen som innebär att alla företag som arbetar med elinstallationsarbete ska ha ett egenkontrollprogram som ser till att arbetet utförs på rätt sätt och av personer med rätt kompetens. Elinstallationsarbete får bara utföras av personer med auktorisation som elinstallatör samt personer som ingår i ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram. Utbildningen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer för auktorisation som elinstallatör och ger kompetens för att arbeta som auktoriserad elinstallatör. Här får du de teoretiska kunskaperna för att bli auktoriserad elinstallatör (tidigare Allmän behörighet ABL) och upplägget är anpassat så att du kan vara yrkesverksam vid sidan av dina studier.

Innehåll i kurs

Kursen är uppbyggd med moment av blandat lärande vilket betyder att du både får lärarledd kurs och arbetar på distans med hemuppgifter för att uppfylla krav för elbehörighet.

Kursen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer och som du behöver uppfylla för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A, eller auktorisation för lågspänning, AL.

Elsäkerhetsverket föreskriver såväl teoretisk som praktisk kompetens för att bevilja auktorisation som elinstallatör. Vi hjälper dig med den teoretiska kunskapsdelen. Kursen är upplagd med 7 lärarledda träffar och där emellan självstudier. Våra föreläsare hjälper dig på bästa sätt för att nå den kompetens som behövs, utan att tumma på kraven för att du skall bli godkänd. Kursen sträcker sig över en period på ca 10 månader och du har under hela utbildningen möjlighet att kontakta våra föreläsare för frågor och hjälp. 

Kursens innehåll: 
  • Regler och standarder
  • Ellära/Matte (Tillkommande kurs för dig som vill repetera) OBS! Tillkommande pris. 15 900kr ex moms.
  • Elinstallationer
  • Elkraft
  • Elmaskiner

Du kan välja att gå alla delar eller utvalda.

Se även information om A, (tidigare AB)

Kurs intressant för

Kursen vänder sig till dig som ska ansöka om auktorisation som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket, arbeta som ansvarig ledare för elinstallationsarbeten, ledande montör, ledare för elinstallationsarbetet inom industri eller eldistribution.

Förkunskaper

Du bör ha elkraftteknisk utbildning och minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet inom starkströmsområdet.

Kursens mål

Du kommer att få de kunskaper du behöver för att kunna ansöka om auktorisation hos Elsäkerhetsverket.

Kommentarer från tidigare deltagare

"Kursen var omfattande och rolig. Jag har fått en helhet över hur allt hänger ihop. Och jag kommer definitivt att nytta av det i mitt jobb. Lärarna var väldigt kunniga." Thomas Pettersson, Trollhättan Energi.

Tipsa en vän Fråga om kursen