Försäljning, förhandling och dialog

Försäljning, förhandling och dialog är en akademisk högskoleutbildning. Den vänder sig till dig som har en ledande befattning och som vill utveckla dina affärsmässiga färdigheter. Genom att bli bättre på att kommunicera kan du bidra till din egen yrkesmässiga utveckling och göra bättre affärer för ditt företag. Kursen ingår även som en av åtta delkurser i programmet MBA för ingenjörer.

Försäljning, förhandling och dialog är en akademisk högskoleutbildning. Den vänder sig till dig som har en ledande befattning och som vill utveckla dina affärsmässiga färdigheter. Genom att bli bättre på att kommunicera kan du bidra till din egen yrkesmässiga utveckling och göra bättre affärer för ditt företag.
 

Innehåll

FÖRHANDLINGSTEKNIK - förberedelser och planering inför förhandlingsprocessen samt analys av egen och andra partens intressen och behov. Denna del innehåller även förhandlingstaktik, konflikthantering, värdeökning för flera parter och fördelen med att skapa två nöjda parter. "Win-win" är helt möjligt att åstadkomma och kursen visar tydligt på det.
 
FÖRSÄLJNINGSTEKNIK - denna del av kursen behandlar ett flertal faktorer som påverkar en försäljningsprocess, såsom personlig försäljningsstil, försäljningsstrategi, kundens köpmotiv och försäljningsstrategier för komplex försäljning (business to business) med bl.a. SPIN modellen. Dessutom behandlas hur nöjdare kunder och effektivare försäljning kan bidra till ett företags lönsamhet och framgång.
 
DIALOGKONST- om konsten att ta tillvara energin i meningsmotsättningar och öka kreativiteten i sociala situationer. Hur du ersätter diskussioner och debatter med verklig kommunikation. Denna del behandlar även mänsklig interaktiv kommunikation på ett djupare plan. En värdefull kunskap inom såväl arbetsliv som privatliv. Denna del behandlar även landskulturella aspekter.

 

Ladda ned kursprogram

DATUM: 11 apr - 19 jun 2018

KURSNUMMER: 1226400

ORT: Stockholm & Online

PRIS: 25 000 kr

HÖGSKOLEPOÄNG: 7,5hp

Kursen ingår som en av åtta delkurser i programmet MBA för ingenjörer 60hp

Aziza

”Kursen var välorganiserad.
Det var en bra kombination av lektioner på plats,
inspelat material och webbinarium.

Jan-Åke är en väldigt inspirerande föreläsare, väldigt kunnig och pedagogisk.
Om man är intresserad av att gå en kurs om komplex försäljning
så skulle jag starkt rekommendera den här kursen.”

Aziza Sudirman, Regional Sales Manager, Cobolt AB

 

Kursens genomförande

Kursen genomförs på halvfart. Du går utbildningen i Stockholm och online med ett upplägg anpassat för dig som har behov av kvalificerad kompetenshöjning med minimal påverkan på ditt dagliga arbete.
 
Vi inleder och avslutar med heldagsseminarium i Stockholm. Mellan seminarierna ser du inspelade föreläsningar samt deltar i webbinarier online i mötesverktyget Adobe Connect. Du kan också följa dina framsteg och ta del av allt material via din personliga kursportal.
 
Kursen är en delkurs i MBA programmet

Har du några frågor?
Hör av dig så berättar vi mer!

Rickard Wallgren
08-586 386 72

Lotta Holmgren
08-586 386 76