Ny som chef - Det tydliga ledarskapet

Kursnummer: 1204500

Bli den bästa chef du någonsin haft! Den bästa ledaren inspirerar, motiverar och engagerar. Den bästa ledaren är tydlig. Och visst vill du bli den bästa ledaren? Det här är en tydlig och konkret kurs för dig som vill bli tydligare i din kommunikation. Kursen "Ny som chef - Det tydliga ledarskapet" ger dig kunskaper och insikter som hjälper dig att utöva ett framgångsrikt ledarskap. Den ger dig också kunskaper som ökar ditt självförtroende så att du vågar agera chef och ledare samt ökar ditt nätverk av chefer med liknande ansvar - ett värdefullt bollplank även efter kursen. Du som är ny som chef blir säkrare i din ledarroll efter denna kurs. Du som är en mer erfaren chef kommer att ha fått nya verktyg och inspiration. Kursen passar även dig som arbetar som projektledare.

Innehåll i kurs

En tydlig och konkret kurs för dig som vill bli tydligare i din kommunikation. Med denna utbildning får du tydliga verktyg, erfarenhetsutbyte, och självkännedom som hjälper dig att snabbt utveckla ditt ledarskap.

Kursdagarna varvas föreläsningar med övningar som utgår från dina och de andra deltagarnas erfarenheter varvat med beprövade teorier.
Kursen föregås av en personlig intervju med kursledaren och teorier och övningar under kursen kopplas till kursdeltagarna. 

  • Mer om dig själv och ditt ledarskap
  • Rollen att leda
  • Gruppens kommunikation
  • Det coachande samtalet
  • Mål som motiverar
  • Leda i förändring

Nöjd-kund-garanti!
Pengarna tillbaka om du går hela kursen och är missnöjd. Kursen får 5,75 av 6 i våra utvärderingar. 

Kursupplägg
20-22 september 2017

Föreläsare
Kursen "Ny som chef - Det tydliga ledarskapet" genomförs i samarbete med Ledarbildarna.
Som kurslitteratur ingår bl a boken "Det tydliga ledarskapet" av Malin Trossing och Alexander Holmberg, som även föreläser på kursen.  

Alexander Holmberghar 10 års erfarenhet av chefs- och ledarutveckling i både stora och små företag samt myndigheter. Han räknas som Sveriges ledarskapsexpert nr 1 och är även ledarskapsexpert i SVT och tidningen Chef.
Anna Eliasson,Executive coach and trainer at Ledarbildarna AB

Kurs intressant för

-Dig som är tekniker eller ingenjör och är ny som chef -Dig som vill bli tydligare i din kommunikation -Dig som är projektledare -Dig som tekniker som har gått från en specialistroll till att bli chef -Dig som har blivit chef över dina kollegor -Dig som har varit chef ett tag men behöver lite mer kunskap och inspiration för att komma vidare i rollen

Kursens mål

-Att utveckla din förmåga att kommunicera och därmed stärka ditt ledarskap -Du ska få ökad självkännedom, känna dig trygg i din roll som ledare och kunna påverka i ledningsgruppen. -Du ska kunna skapa effektiva team, locka fram och utveckla den tysta kunskapen samt leda i förändring.

Kommentarer från tidigare deltagare

"Jag har fått verktyg som kommer att förändra min stund på jorden." Platschef på Byggnadsfirma "Jag körde tyst i bilen med mina tankar i 1,5 timme innan jag tvingade mig att sätta på radion. Hela hemresan var i ett närmast euforiskt tillstånd." Mathias Häggkvist, Somas Instrument AB "Jag hade gått några kurser hos STF tidigare så det var naturligt att söka efter en chefskurs där. När jag såg att de hade en kurs som hette "Det tydliga ledarskapet" anmälde jag mig direkt. Jag kände att jag ville veta mer om vad som är bra ledarskap, kommunikation och tydlighet". "Kursen var jättebra! Föreläsaren bjöd mycket på sig själv och delade med sig av sina erfarenheter. Det gjorde att det blev en öppen och bra gruppdynamik som också var helt prestigelös. Det jag bland annat tar med mig är att vi kommunicerar på olika sätt. Vi har olika språkmönster. Och nu vet jag bättre hur jag fungerar och hur jag ska vara för att möta mottagaren. Om jag rekommenderar kursen? Absolut!" Hanna Cotton, R&D Manager, Chemoswed AB

Tipsa en vän Fråga om kursen