Logo

AMA EL 16

2 kursdagar

AMA El 16 är byggbranschens stora referensverk med samlade tekniska lösningar. Förändrade standarder innebär att den senaste utgåvan av AMA EL 16 påverkas. Det har i sin tur konsekvenser på utförandet av elinstallationer. Med denna kurs håller du dig uppdaterad om vad som gäller. På kursen går vi igenom AMA EL 16 samt dess betydelse och tillämpning. Vi lär dig grunderna i regelverket och visar hur du kan upprätta en arbetsbeskrivning med AMA EL 16 som underlag. Fokus ligger på de förändringar som har skett. Med kunskap och förståelse i AMA EL 16 kan du säkra byggprocessen från förfrågningsunderlag till slutbesiktning.

Innehåll i kurs

  • Principerna för de tekniska beskrivningar som berör AMA EL
  • Regler för byggprocessen
  • Handlingar för elinstallationer med tillhörande råd och anvisningar
  • RA EL 16, Råd och Anvisningar 

Du får kunskap i allmänna bestämmelser för utförare och entreprenörer samt system för koder och rubriker. Du blir också uppdaterad i vilka förändringar som skett och vad som gäller idag.  

AMA EL står för Allmän material- och arbetsbeskrivning för eltekniska arbeten.

Kursens mål

Efter avslutat kurs ska du ha kunskap i hur man använder och tillämpar AMA EL i beskrivningar och varför. Du ska även kunna upprätta en beskrivning enligt BSAB-strukturen samt vara uppdaterad med senaste gällande förändringar.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Föreläsare

Kenth Ryeskog
Kenth Ryeskog STF Ingenjörsutbildning
  • Kursen är ej datumsatt. Erbjuds endast som företagsanpassad utbildning.
  • Bokningsförfrågan

Pris & Villkor

Kursavgiften är inklusive kursdokumentation. Kostnad för måltider tillkommer med 325 kr/dag. Moms tillkommer.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Besiktningsmän, installatörer, konsulter och konstruktörer som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med beskrivningar och handlingar för elinstallationer inom byggprocessen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Till toppen