Logo

Att leda organisationsförändring

Blended learning

Att leda organisationsförändring är en av våra Masterkuser inom ledarskap och management. Kursen är på akademisk nivå och efter genomförd kurs finns möjlighet att tentera av 7,5 högskolepoäng.

Att leda organisationsförändring vänder sig till dig som har en ledande befattning och som vill utveckla dina affärsmässiga färdigheter. Kursen behandlar olika teorier för organisationsutveckling och ger dig verktyg för att effektivt planera och driva utvecklingsprojekt i praktiken.

Innehåll i kurs

 • Teorier för organisationsutveckling
  I denna del av kursen behandlar vi teorier för organisationsutveckling och de drivkrafter som ligger bakom genereringen av organisationskoncept.
 • Organisationer och deras utvecklingsmöjligheter
  Här fokuserar vi på olika organisationstyper och hur de kan utvecklas. Även olika praktiska resultat av utvecklingsprojekt. 
 • Case från verkligeheten
  Tillsammans med dina kurskamrater får du lösa övningsuppgifter kopplade till det dagliga arbetet.

Kursens mål

 • Du ska kunna fatta välgrundade beslut inom organisationsutveckling och genomföra utvecklingsprojekt genom ett informerat ledarskap.
 • Du ska kunna analysera organisationer utifrån effektivitets- och intressentperspektiv.
 • Du ska förstå de speciella förutsättningar som finns för organisationsutveckling inom olika typer av organisationer.
 • Du ska genom analys och tillämpning kunna bedöma hur olika organisationskoncept används och bör användas i samband med organisationsutveckling.
 • Du ska kunna ta fram planer för organisationsutvecklingsprojekt.
 • Du ska muntligt och skriftligt kunna kommunicera analysresultat samt leda och sammanfatta diskussioner om organisationsförändring.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Föreläsare

Günther Hiltmann
Günther Hiltmann Konsult

Günther är konsult, facilitator och utbildare med konsulterfarenhet från både privat och offentlig sektor. Günther arbetar också som affärsmentor, med affärsstrategiska frågor och analyser.

Så funkar det

Kursens genomförande

Med vårt flexibla upplägg kan du smidigt studera vid sidan om ditt ordinarie arbete! Vi träffas i Stockholm vid start- och slutseminarium. Resten av utbildningen läser du på halvfart via webben där du ser inspelade föreläsningar samt deltar i webbinarier. 

mba_genomforande

Diplom & examination

Efter åtta genomförda kurser kan du stoltsera med diplomet MBA från STF Buiness Academy. Efter varje genomförd kurs kan du också tentera av 7,5 högskolepoäng. Vill du veta med om den möjligheten, kontakta oss.

Pris & Villkor

Avgift för inskrivning vid högskola och registrering av högskolepoäng i Ladok tillkommer med 5 000 kr per kurs.

Kursmaterial och måltider ingår i kursavgiften. Moms tillkommer.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Dig som siktar på befattningar som kräver kvalificerad kompetens inom ledarskap.

Till toppen