Logo

Försäljning, förhandling och dialog

7,5 hp

Försäljning, förhandling och dialog är en akademisk högskoleutbildning. Den vänder sig till dig som har en ledande befattning och som vill utveckla dina affärsmässiga färdigheter. Genom att bli bättre på att kommunicera kan du bidra till din egen yrkesmässiga utveckling och göra bättre affärer för ditt företag.

Innehåll i kurs

 • Förhandlingsteknik
  Förberedelser och planering inför förhandlingsprocessen samt analys av egen och andra partens intressen och behov. Denna del innehåller även förhandlingstaktik, konflikthantering, värdeökning för flera parter och fördelen med att skapa två nöjda parter. "Win-win" är helt möjligt att åstadkomma och kursen visar tydligt på det.
 • Försäljningsteknik
  Denna del av kursen behandlar ett flertal faktorer som påverkar en försäljningsprocess, såsom personlig försäljningsstil, försäljningsstrategi, kundens köpmotiv och försäljningsstrategier för komplex försäljning (business to business) med bl.a. SPIN modellen. Dessutom behandlas hur nöjdare kunder och effektivare försäljning kan bidra till ett företags lönsamhet och framgång.
 • Dialogkonst
  Konsten att ta tillvara energin i meningsmotsättningar och öka kreativiteten i sociala situationer. Hur du ersätter diskussioner och debatter med verklig kommunikation. Denna del behandlar även mänsklig interaktiv kommunikation på ett djupare plan. En värdefull kunskap inom såväl arbetsliv som privatliv. Denna del behandlar även landskulturella aspekter.

Kursens mål

 • Du ska kunna driva säljprocesser och förstå olika säljstrategier och deras inverkan på lönsamheten
 • Du ska kunna välja lämplig förhandlingsstrategi utifrån aktuella förutsättningar
 • Du ska kunna leda en affärsförhandling och ha en god förståelse för skillnaden mellan dialog och debatt
 • Du ska genom dialogkonst kunna skapa samförstånd i en grupp med motstridiga intressen
 • Du ska kunna leda medarbetare, kunder, partners och leverantörer mot gemensamma mål

Kontakta mig gärna om du har frågor

Så här säger tidigare kursdeltagare

Aziza Sudirman
Aziza Sudirman Regional Sales Manager, Cobolt

"Jan-Åke är en väldigt inspirerande föreläsare, väldigt kunnig och pedagogisk. Om man är intresserad av att gå en kurs om komplex försäljning så skulle jag starkt rekommendera den här kursen."

Föreläsare

Jan-Åke Björck
Jan-Åke Björck ibcc - International Business Communication & Culture

Utbildare, coach och konsult inom kommunikation med fokus på förhandling, retorik och semantik. Jan-Åke har 30 års erfarenhet av internationella affärer och har bland annat varit verksam som projektledare, försäljningschef, produktchef och affärsområdesdirektör inom Ericssonkoncernen. Jan-Åke är författare till boken Människan bakom förhandling – hur du blir en mästare på att förhandla genom personligt ledarskap och NLP.

Så funkar det

Kursens genomförande

Med vårt flexibla upplägg kan du smidigt studera vid sidan om ditt ordinarie arbete! Vi träffas i Stockholm vid start- och slutseminarium. Resten av utbildningen läser du på halvfart via webben där du ser inspelade föreläsningar samt deltar i webbinarier. 

mba_genomforande

Högskolan Dalarna / Högskolepoäng

Kursen är ett samarbete mellan STF Business Academy och Högskolan Dalarna. Högskolan Dalarna är de som examinerar deltagare och delger högskolepoäng

Delkurs i MBA

Starten på en MBA

Kursen ingår som en av åtta delkurser i programmet MBA för ingenjörer. Du kan enkelt fortsätta på MBA programmet efter att du genomfört denna kurs. 

Du väljer själv om du vill förbinda dig till en kurs i taget eller ett år i taget.

Läs mer om MBA för ingenjörer

Högskolan Dalarna / Högskolepoäng

MBA programmet är ett samarbete mellan STF Business Academy och Högskolan Dalarna. Högskolan Dalarna är de som examinerar deltagare och delger högskolepoäng

7,5 hp 25 000 kr exkl. moms
 • stockholm & online
 • Start 27 mar 2019, 09:30
 • Slut 25 jun 2019, 17:00
 • Boka

Pris & Villkor

Kursmaterial och måltider ingår i kursavgiften. Moms tillkommer.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Dig som siktar på befattningar som kräver avancerad kompetens inom ledarskap och affärsmässighet.

Datum

stockholm & online, 27 mar 2019 - 25 jun 2019

Pris

25 000 kr exkl. moms

Till toppen