Logo

MBA för ingenjörer

60 högskolepoäng

MBA för ingenjörer är en akademisk distansutbildning för dig som vill stärka din affärsmässighet, ditt ledarskap och din företagsstrategiska kompetens!

MBA Master of Business Administration - vänder sig till dig som är yrkesverksam och ger dig kvalificerad kompetensutveckling att ta ett steg vidare i karriären. Den stärker och utvecklar dig som ledare och ger dig möjlighet att nå framgångsrika resultat för din organisation.

Innehåll i kurs

MBA för ingenjörer är en Executive MBA, fördelat på åtta delkurser. Du kan när som helst hoppa på utbildningen vid ny delkursstart och pausa en period om det exempelvis är mycket på arbetet just då. Det är även möjligt att läsa de olika delkurserna som fristående kurser.

Kurserna läses på halvfart parallellt med ditt ordinarie arbete. Varje delkurs är praktiskt inriktad och kunskaperna kan direkt användas i det dagliga arbetet. 

ÅR 1 

ÅR 2

Kontakta mig gärna om du har frågor

Så här säger tidigare kursdeltagare

Aziza Sudirman
Aziza Sudirman Regional Sales Manager, Cobolt

"Kursen var välorganiserad. Det var en bra kombination av lektioner på plats, inspelat material och webbinarium."

Rasmus Lind
Rasmus Lind Group Manager R&D, Autoliv Sverige AB

"Fungerar bra att läsa vid sidan om arbetet tack vare smart helhetsupplägg av STF."

Jakob Schlyter
Jakob Schlyter Brandingenjör, FSD Göteborg

"Bra föreläsare, bra ämnen och tempot väl avvägt för att klara parallellt med arbete. Upplägget hjälpte mig hålla jämnt studietempo och undvika hetspluggande inför tentan."

Föreläsare

Vincent Blomberg
Vincent Blomberg Hjulhammar & Blomberg Konsult

Civilekonom med mångårig erfarenhet från bank- och finansbolag. Vincent arbetar sedan 15 år som konsult med inriktning mot företagsvärdering, specifika problemområden inom tillväxtföretag, samt utbildning/coachning inom ekonomi- och lönsamhetsfrågor. Vincent är en mycket uppskattad föreläsare som förklarar ekonomi på ett enkelt och konkret sätt.

Patrik Lovén
Patrik Lovén Konsult

De senaste 20 åren har Patrik arbetat med teambuilding, konflikthantering, krishantering, UGL och coaching inom både näringslivet och Försvaret.

Günther Hiltmann
Günther Hiltmann Konsult

Günther är konsult, facilitator och utbildare med konsulterfarenhet från både privat och offentlig sektor. Günther arbetar också som affärsmentor, med affärsstrategiska frågor och analyser.

Jan-Åke Björck
Jan-Åke Björck ibcc - International Business Communication & Culture

Utbildare, coach och konsult inom kommunikation med fokus på förhandling, retorik och semantik. Jan-Åke har 30 års erfarenhet av internationella affärer och har bland annat varit verksam som projektledare, försäljningschef, produktchef och affärsområdesdirektör inom Ericssonkoncernen. Jan-Åke är författare till boken Människan bakom förhandling – hur du blir en mästare på att förhandla genom personligt ledarskap och NLP.

Christina Kumlin
Christina Kumlin Konsulthuset

Christina har arbetat som ledarskapskonsult sedan 1999. Hon har en bakgrund som kemiingenjör och har arbetat i många år som försäljnings- och affärschef. Christina drivs av att utveckla och inspirera människor och tror att effekt och resultat skapas genom att ta tillvara på människors styrkor och olikheter samt att se deras individuella förmågor och potential.

Christine Tidåsen
Christine Tidåsen Linnéuniversitetet

Christine är universitetslektor i entreprenörskap/affärsutveckling och marknadsföring vid Linneuniversitetet. Doktorsavhandlingen berör generationsskiften i familjeföretag. Forskningsintressen rör framförallt familjeföretagande, samhällsentreprenörskap, entreprenöriellt lärande, affärsrelationer samt förtroende. Hon arbetar också som konsult och föreläsare inom främst ovan nämnda områden.

Så funkar det

Studieupplägg

Med vårt flexibla upplägg kan du smidigt studera vid sidan om ditt ordinarie arbete! Vi träffas i Stockholm vid start- och slutseminarium. Resten av utbildningen läser du på halvfart via webben där du ser inspelade föreläsningar samt deltar i webbinarier.

Du kan när som helst hoppa på utbildningen vid ny delkursstart och pausa en period om det exempelvis är mycket att göra på arbetet just då. Varje delkurs kan också läsas fristående.

mba_genomforande

Flexibelt upplägg & åtagande

MBA programmet är uppdelat på 8 delkurser. Det innebär att du läser en delkurs i taget och hoppar på programmet när en av dessa kurser startar. 

 
Du väljer själv om du vill förbinda dig till en kurs i taget eller ett år i taget. Delkurser kostar 25.000kr och årsåtagande ger ett förmånligare pris på 86.000kr/4 kurser.

Vad är MBA?

MBA - Master of Business Administration

MBA är en ledarskapsutbildning som vänder sig till dig som är yrkesverksam och vill utvecklas i din yrkesroll. Det är en kvalificerad vidareutbildning som ger dig kunskap och verktyg i ditt ledarskap så att du kan utveckla dig och din organisation framgångsrikt. En MBA ger dig också ett värdefullt framtida nätverk.

Executive MBA

I likhet med en master-utbildning på högskolan är en MBA en påbyggnad på tidigare studier. Skillnaden ligger i att master på högskolan ska ge dig en akademisk och teoretisk fördjupning medan en MBA ger dig praktiska verktyg och för att utveckla ledarskap, affärsmannaskap och ekonomistyrning. En MBA förutsätter därmed yrkeserfarenhet. Detta förtydligas ibland med att benämnas som Executive MBA.

Mål med MBA-utbildning

 • Du ska ha stärkt din egen kompetens och din karriärutveckling
 • Du ska ha utvecklat ditt ledarskap genom strategiskt tänkande och agerande
 • Du ska kunna förbättra ditt företags eller organisations position och lönsamhet
 • Du ska ha kunskaper i hur du bygger upp en stark företagsledning
 • Du ska känna dig trygg när du arbetar med internationella affärssituationer

Hur MBA förbättrar dina karriärmöjligheter

En MBA-examen är en unik investering i dig, din organisation, ditt personliga nätverk och din framtida karriär. Det är ett intyg för arbetsgivare att du har det som krävs för att leda och utveckla en organisation. Du blir bättre rustad att axla nya uppgifter och uppdrag framgångsrikt.

Vem ansöker till en MBA

Det som utmärker sökande till MBA utbildning är viljan att utvecklas och vilja ta mer avancerade arbetsuppgifter samt ta ett steg vidare i karriären. Många som går en MBA är chefer eller har flera års erfarenhet av någon ledande ställning, men det finns också deltagare med professionell yrkeserfarenhet utan ledarställning men som vill utvecklas inom området.

Utbildningens längd och studietakt

En MBA motsvarar oftast 1 års heltidsstudier och beroende på studietakten heltid, deltid eller distans blir studielängden mellan 1-2 år. STF Bussiness Acedmy erbjuder MBA med halvtidsstudier över 2 år.

60 högskolepoäng 194 000 kr exkl. moms
 • stockholm & distans
 • Start 14 aug 2018, 09:30
 • Boka

Pris & Villkor

Du väljer själv om du vill förbinda dig till hela utbildningen eller en kurs i taget.

 • Hela utbildningen - 194.000kr
 • 1 år i taget - 97.000kr/år
 • 1 kurs i taget - 29.000kr/kurs

Kursmaterial och måltider ingår i kursavgiften. Moms tillkommer.

Allmänna villkor >

Datum

Nästa start av MBA är kursen Ledarskap och organisationsbeteende

Vem är kursen för

Dig som siktar på befattningar som kräver avancerad kompetens inom ledarskap och affärsmässighet.

Förkunskaper

MBA för ingenjörer är en Executive MBA och vänder sig till dig som siktar på befattningar som kräver avancerad kompetens inom ledarskap och ekonomi. Du bör ha minst fem års yrkeserfarenhet och vara utbildad civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. För att kunna bli antagen till år 2 av programmet ska du ha genomfört och tenterat år 1.

Datum

stockholm & distans, 14 aug 2018

Pris

194 000 kr exkl. moms

Till toppen