Logo

MBA för ingenjörer

60 högskolepoäng

MBA för ingenjörer är en akademisk distansutbildning för dig som vill stärka din affärsmässighet, ditt ledarskap och din företagsstrategiska kompetens!

MBA - Master of Business Administration vänder sig till dig som yrkesverksam och ger dig kvalificerad kompetensutveckling att ta ett steg vidare i karriären. Den stärker och utvecklar dig som ledare att nå framgångsrika resultat för din organisation.

Innehåll i kurs

MBA för ingenjörer ger 60högskolepoäng och fördelat på åtta delkurser. Du kan när som helst hoppa på utbildningen vid ny delkursstart och pausa en period om det exempelvis är mycket på arbetet just då. Det är även möjligt att läsa de olika delkurserna som fristående kurser.

Kurserna läses på halvfart parallellt med ditt ordinarie arbete. Varje delkurs är praktiskt inriktad och kunskaperna kan direkt användas i det dagliga arbetet. 

ÅR 1 

ÅR 2

Kontakta mig gärna om du har frågor

Såhär säger tidigare kursdeltagare

Aziza Sudirman
Aziza Sudirman Regional Sales Manager, Cobolt

"Kursen var välorganiserad. Det var en bra kombination av lektioner på plats, inspelat material och webbinarium."

Rasmus Lind
Rasmus Lind Group Manager R&D, Autoliv Sverige AB

"Fungerar bra att läsa vid sidan om arbetet tack vare smart helhetsupplägg av STF."

Jakob Schlyter
Jakob Schlyter Brandingenjör, FSD Göteborg

"Bra föreläsare, bra ämnen och tempot väl avvägt för att klara parallellt med arbete. Upplägget hjälpte mig hålla jämnt studietempo och undvika hetspluggande inför tentan."

Föreläsare

Vincent Blomberg Hjulhammar & Blomberg Konsult

Civilekonom med mångårig erfarenhet från bank- och finansbolag. Vincent arbetar sedan 15 år som konsult med inriktning mot företagsvärdering, specifika problemområden inom tillväxtföretag, samt utbildning/coachning inom ekonomi- och lönsamhetsfrågor. Vincent är en mycket uppskattad föreläsare som förklarar ekonomi på ett enkelt och konkret sätt.

Patrik Lovén
Patrik Lovén Konsult

De senaste 20 åren har Patrik arbetat med teambuilding, konflikthantering, krishantering, UGL och coaching inom både näringslivet och Försvaret.

Gunther Hiltmann
Gunther Hiltmann Konsult

Konsult, inspiratör och utbildare med konsulterfarenhet från både privat och offentlig sektor. Vidare arbetar Günther som affärsmentor. Ett stort inslag i dessa uppdrag är strategiska frågor och strategisk analys.

Jan-Åke Björck
Jan-Åke Björck ibcc - International Business Communication & Culture

Utbildare, coach och konsult inom kommunikation med fokus på förhandling, retorik och semantik. Jan-Åke har 30 års erfarenhet av internationella affärer och har bland annat varit verksam som projektledare, försäljningschef, produktchef och affärsområdesdirektör inom Ericssonkoncernen. Jan-Åke är författare till boken Människan bakom förhandling – hur du blir en mästare på att förhandla genom personligt ledarskap och NLP.

Christina Kumlin
Christina Kumlin Konsulthuset

Christina har arbetat som ledarskapskonsult sedan 1999. Dessförinnan arbetade hon i många år som försäljnings- och affärschef inom Bergman & Beving koncernen samt som Training and Development Manager på GlaxoSmithKline. Hon har även arbetat som kemiingenjör vid Fortum, Värtaverket. Christina drivs av att utveckla och inspirera människor och tror att effekt och resultat skapas genom att ta tillvara på människors styrkor och olikheter samt se deras individuella förmågor och potential.

Christine  Tidåsen
Christine Tidåsen Linnéuniversitetet

Christine är universitetslektor i entreprenörskap/affärsutveckling och marknadsföring vid Linneuniversitetet. Doktorsavhandlingen berör generationsskiften i familjeföretag. Forskningsintressen rör framförallt familjeföretagande, samhällsentreprenörskap, entreprenöriellt lärande, affärsrelationer samt förtroende. Hon arbetar också som konsult och föreläsare inom främst ovan nämnda områden.

Så funkar det

Studieupplägg

Med vårt flexibla upplägg kan du smidigt studera vid sidan om ditt ordinarie arbete! Vi träffas i Stockholm vid start- och slutseminarium. Resten av utbildningen läser du på halvfart via webben där du ser inspelade föreläsningar samt deltar i webbinarier.

Du kan när som helst hoppa på utbildningen vid ny delkursstart och pausa en period om det exempelvis är mycket att göra på arbetet just då. Varje delkurs kan också läsas fristående.

mba_genomforande

Flexibelt upplägg & åtagande

MBA programmet är uppdelat på 8 delkurser. Det innebär att du läser en delkurs i taget och hoppar på programmet när en av dessa kurser startar. 

 
Du väljer själv om du vill förbinda dig till en kurs i taget eller ett år i taget. Delkurser kostar 25.000kr och årsåtagande ger ett förmånligare pris på 86.000kr/4 kurser.

Högskolan Dalarna

MBA programmet är ett samarbete mellan STF Business Academy och Högskolan Dalarna. Högskolan Dalarna är de som examinerar deltagare och delger högskolepoäng

60 högskolepoäng 86 000 kr exkl. moms
  • stockholm & online
  • Start 17 jan 2018, 09:30
  • Slut 7 jan 2019, 17:00
  • Boka

Pris & Villkor

Du väljer själv vad du vill förbinda dig till hela utbildningen eller en kurs i taget.

Hela utbildningen
Pris: 172.000kr

1 år i taget
Pris: 86.000kr/år

1 kurs i taget
Pris: 25.000kr/kurs

Kursmaterial och måltider ingår i kursavgiften. Moms tillkommer.

Allmänna villkor

Datum

Nästa start av MBA är kursen Industriell ekonomi med kalkylering

Vem är kursen för

Dig som siktar på befattningar som kräver avancerad kompetens inom ledarskap och affärsmässighet.

Förkunskaper

MBA för ingenjörer är en Executive MBA och vänder sig till dig som siktar på befattningar som kräver avancerad kompetens inom ledarskap och ekonomi. Du bör ha minst fem års yrkeserfarenhet och vara utbildad civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. För att kunna bli antagen till år 2 av programmet ska du ha genomfört och tenterat år 1.

Till toppen