Logo

Effektiv projektledning med digitala verktyg

1 dag

Här får du lära dig hur digitala arbetssätt kan användas för att modernisera och effektivisera din projektledning. Med rätt digitalt stöd undviker du att lägga tid på manuellt och tidskrävande arbete vid exempelvis beslutspunkter, sammanställning av rapporter, projektöverlämningar och resursbeläggning. 

I ett ett digitaliserat projektflöde får du som projektledare mer tid för värdeskapande aktiviteter, som förbättrar de anställdas motivation och prestation, och kan därför lägga mindre tid på att ”släcka bränder”, administrera och koordinera. Med rätt digitalt stöd kommer du som projektledare att kunna ”lyfta blicken” och agera innan problemen uppstår.

Innehåll i kurs

Utbildningen är praktiskt orienterad, där du får ta fram konkreta förbättringsåtgärder kopplade till det egna arbetet. Kursen innehåller även en vägledande del om hur digitala verktyg bör och kan stödja rapporteringsarbetet för en effektivare projektledning med mindre administration.

  • Effektiv tidsplanering
  • Olika tekniker, t.ex. Gantt, WBS, Kanban och Mindmaps
  • Användningsområden och Best practices
  • Hantera förändringar i tidsplanen, t.ex. för uppgifter och deadlines
  • Effektiv uppföljning
  • Metoder för uppföljning
  • Uppföljning i distribuerade projekt
  • Få ihop planeringen med uppföljningen
  • Effektiv rapportering
  • Låt det digitala göra det administrativa jobbet

Kursens mål

Kursen ökar förmågan att leda och driva projekt på ett effektivt sätt genom ökade färdigheter i hur modern digital teknik och arbetssätt kan användas för att jobba mer värdeskapande.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Föreläsare

Patrik Kjellin
Patrik Kjellin Proventis

Patrik har sedan 2001 hjälpt verksamheter att bedriva smartare projekthantering. Han har mångårig erfarenhet av digital projektledning och har tidigare arbetat på Projectplace som produktledare, föreläsare och konsult. 

Pris & Villkor

Kursavgiften är inklusive kursdokumentation. Kostnad för måltider tillkommer med 325 kr/dag. Moms tillkommer.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Den här kursen vänder sig till dig inom projektledning samt till dig som chef och ansvarig för projektverksamhet. Den vänder sig framförallt till dig som vill bli mer digital projekledare och ta steget från Excel till mer moderna digitala verktyg.

Förkunskaper

Inga teoretiska kunskaper krävs men erfarenhet av att driva projekt/ansvarig för projektverksamhet i näringsliv eller offentlig förvaltning är en fördel.

Övrig information

Rabatt när du bokar fler kurser inom projektledning

En duktig projektledare gör stor skillnad för alla företags och organisationers ekonomi, kvalitet och effektivitet. Våra kurser inom projektledning ger dig träning och verktyg för att genomföra dina projekt så tids- och kostnadseffektivt som möjligt – ny kunskap som du direkt kan använda i arbetet. Och självklart vill vi premiera dig som vill bredda din kompetens. Därför ger vi dig en stigande rabatt ju fler kurser du går. Läs om hur rabatten funkar när du bokar kurser inom projektledning.

Till toppen