Logo

Robust fiber - Utbildningsbevis Anläggning

1 kursdag

En kurs som förbereder kursdeltagaren för att kunna fullfölja kunskapsprov enligt Robust fiber. Utbildningsbeviset visar att innehavaren har en färdighet och kännedom om kraven som beskrivs inom ramen för branschkraven enligt konceptet Robust fiber. 

Innehåll i kurs

  • Introduktion – vad är Robust fiber, fiberanläggningsprojekt, orientering bland nät och noder
  • Förberedelser
  • Materiel – Kanalisation, optokablar, kanalisations- och kabeltrummor
  • Förläggning – Spårbarhet, anslutning och terminering
  • Miljö och arbetsmiljö
  • Förläggningsmetoder
  • Site och nod
  • Dokumentation och märkning
  • Besiktning

Kursen finns även som onlineutbildning.

 

Kursens mål

Kursdeltagaren ska efter genomgånget material  ha kunskaper om innehållet i konceptet Robust fiber så att deltagaren kan utföra provet för utbildningsbevis.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Företagsanpassad utbildning

Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Vi hjälper er hela vägen från planering till utvärdering - allt efter just ert behov.

Hör av dig till oss för kursupplägg och prisuppgift för en företagsanpassad utbildning för er!

Pris & Villkor

Kursavgiften är inklusive kursdokumentation. Kostnad för måltider tillkommer med 325 kr/dag. 

Observera att det tillkomer kostnad för prov á 1 500 kr samt att INCERT för närvarande tar en kostnad för utbildningsbevis á 600 kr. Exklusive moms.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Kursen vänder sig till alla som har behov av att förstå konceptet Robust fiber. Du arbetar med att beställa, bygga eller besikta fibernät. Du kan tex arbeta som entreprenör, grävare, anläggningspersonal, montör, installatör för fiberentreprenad, sälj- och administrativ personal, ledningspersonal, beställare, bidragsgivare, tillståndsgivare eller inom myndighet.

Övrig information

Kursen avslutas med provet för Utbildningsbevis Anläggning. För att få skriva prov behöver du ange personnummer vid bokningen.

Utbildningsbeviset visar att innehavaren har en färdighet och kännedom om kraven som beskrivs inom ramen för konceptet Robust fiber.
Utbildningsbeviset är giltigt i 5 år från utfärdande.

Till toppen