Logo

Robust fiber
Utbildningsbevis Anläggning online

Online

En onlineutbildning som ger dig kunskap om Robust fiber och de anvisningar som konceptet tagit fram. Kursen ger dig en introduktion till alla de delar i ett fiberanläggningsprojekt som konceptet Robust fiber behandlar med sina branschanvisningar. 

Kursen förebereder dig även för att genomföra INCERTs certifieringsprov som leder till "Utbildningsbevis" enligt Robust fiber. 

Innehåll i kurs

Denna kurs läser du online och är uppbyggd som eLearning där film varvas med interaktiva läraktiviter kombinerat med kunskapsfrågor.
Utbildningen innefattar följande:

 • Introduktion – vad är Robust fiber, fiberanläggningsprojekt, orientering bland nät och noder
 • Förberedelser
 • Materiel – Kanalisation, optokablar, kanalisations- och kabeltrummor
 • Förläggning – Spårbarhet, anslutning och terminering
 • Miljö och arbetsmiljö
 • Förläggningsmetoder
 • Site och nod
 • Dokumentation och märkning
 • Besiktning

Vem är kursen för

Kursen Robust fiber utbildningsbevis online vänder sig till alla som har behov av att förstå konceptet Robust fiber. Du arbetar med att beställa, bygga eller besikta fibernät. Du kan tex arbeta som entreprenör, grävare, anläggningspersonal, montör, installatör för fiberentreprenad, sälj- och administrativ personal, ledningspersonal, beställare, bidragsgivare, tillståndsgivare eller inom myndighet.

Certifiering Utbildningsbevis

Du genomför provet hos STF och ditt utbildningsbevis utfärdas sedan av INCERT som är officiellt certifieringsorgan för Robust fiber. STF tillhandahåller lokal och provvakt enligt krav från INCERT och Robust fiber.

Prov genomförs på plats hos STF
Även om du läser kursen online så genomför du provet på plats hos STF. Det finns möjlighet att genomföra provet vid alla lärarledda kurstillfällen. Vill du genomföra prov måste du anmäla dig senast 7 dagar innan kurstillfället.

Om du vill skriva prov ange ditt personnummer vid bokning samt vilket provtillfälle du önskar delta i. 

Här hittar du aktuella provtillfällen. 

Kostnad för genomförande av prov
STF fakturerar kostnaden för provgenomförande: 1 500 kr exkl. moms

Kostnad för utfärdandet av Utbildningsbevis
INCERT fakturerar kostnaden för Utbildningsbeviset: 600 kr exkl. moms

Vid godkänt resultat på prov och betalning presenteras ditt utbildningsbevis på incertonline.se och du får ditt ”Utbildingsbevis”, som är giltigt i 5 år.

Så läser du online

När du beställt din utbildning får du ett mail med inloggningsuppgifter och en länk till lärplattformen. Din tillgänglighetsperiod räknas från det datum du registreras på utbildningen.

Du läser utbildningen i din egen takt och kan pausa och återgå där du var vid ett annat tillfälle. Du kan också gå igenom utbildningen igen om du önskar repetera kunskapen så länge din tillgänglighetsoeriod är pågående.

online_Lärplattform

 

 

Varje licens är berättigad att användas av en deltagare. Vi köp av onlineutbildning och godkännande av våra allmänna vilkor bekräftar du licensen endast används av berättigad deltagare.

Online 2 450 kr exkl. moms
 • Längd 3,5 tim
 • Tillgänglig 30 dagar
 • Språk Svenska
 • Antal

Pris & Villkor

Moms tillkommer på angivna priser.

För dig som önskar genomföra certifieringsprov för att erhålla "Utbildningsbevis" tillkommer 1 500 kr för provtillfälle samt 600 kr av INCERT som utfärdar beviset.

Allmänna villkor >

Systemkrav

Utbildning online kräver en stabil internetuppkoppling, vi rekommenderar en uppkopplingshastighet på minst 1,5 Mbps.

Webbläsaren Google Chrome är ett bra system för att säkra en stabil körning av onlineutbildning, den kan laddas ner här.  

Kontakta mig gärna om du har frågor

Övrig information

Om du vill skriva INCERT prov för Utbildningsbevis ange ditt personnummer vid bokning samt vilket provtillfälle du önskar delta. Våra provtillfällen hittar du här.

Till toppen