Logo

Vitvaror - praktiskt underhåll

2 kursdagar

Att hyresgäster felanmäler en trasig spis, kyl och frys eller diskmaskin som inte fungerar som den ska hör till en fastighetsvärds vardag. Likaså ringer hyresgästen ofta när tvättstugan inte fungerar som den ska. Ofta handlar det om en enkel åtgärd för reparatören, det lönar sig dock om fastighetsvärden själv har koll på de vanligaste felen och åtgärderna. 

Idag finns det elektroniska kretskort i kylar och frysar, glaskeramikhällar på spisar, kokplattor som ersätts med värmezoner. Efter en kurs hos oss kan du självständigt felsöka och reparera dessa. För att felsöka i elapparater krävs elektriska mätinstrument och på denna kurs ger vi dig tillfället att träna på mätteknik och att prova olika mätinstrument.

Innehåll i kurs

Spis, genomgång av funktion, felsökning och byte av:
- Plattor och strömställare
- Värmezoner och energiregulatorer
- Ugnselement och termostater

Kyl/frys, genomgång av funktion, felsökning och byte av:
- Termostat
- NTC- givare
- Startrelä
- Kretskort
- Tätningslist
- Felsökning på kompressor
- Genomgång av kylprocessen

Tvätt- torkutrustning samt diskmaskiner – avhjälp de vanligaste felen
Vi siktar in oss på maskiner av de vanligaste fabrikaten. Vi jobbar mycket praktiskt och lär oss att felsöka, reparera och byta ut komponenter. Vi reflekterar också över hur förebyggande underhåll kan minimera driftstörningarna i tvättstugan.

Kursens mål

Efter kursen ska du självständigt kunna ta hand om och åtgärda vanliga fel på spisar, kyl och frysar, diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare. Du lär dig hur dessa apparater fungerar och hur du kan skapa förutsättningar att felsöka på ett professionellt och effektivt sätt. Kursen syftar även till att du skall lära dig att jobba elsäkert och att kunna kontrollera ditt arbete.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Susanne Svensson
Susanne Svensson
Region Syd
Göran Näslund
Göran Näslund
Region Öst

Pris & Villkor

Kursavgiften för digitalt klassrum är inklusive kursdokumentation och för fysiskt klassrum även inklusive måltidspaket (lunch och fika) om inget annat angetts.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Fastighetsvärdar, servicetekniker, fastighetstekniker, fastighetsskötare och vaktmästare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Till toppen