Logo

Bygg kompetensen med oss.

Besök STF Ingenjörsutbildning för kurser inom el & energi.

Trygg och säker utbildning

Vi gör allt för att din utbildningsupplevelse skall kännas trygg och säker

Vi på BFAB växlar nu upp ytterligare för att tillgodose att kompetensutvecklingen inom bygg- och fastighetsbranschen fortsatt stimuleras genom att en allt större andel av våra utbildningar nu genomförs i digitala eller hybrida klassrum. Hybrida klassrum innebär att du själv kan välja om du vill delta i fysiskt eller i digitalt klassrum. Utbildningar i fysiska klassrum genomförs med vidtagna säkerhetsåtgärder i enlighet med rekommendationer för högre utbildning.

Den riskbedömning vi gör för varje enskilt utbildningstillfälle grundar sig på Folkhälsomyndighetens riktlinjer och bedömningsmall som du hittar här.

Jag vill gå en kurs inom

Så säger våra kunder om oss

Ia Odell Balkeståhl
Ia Odell Balkeståhl Projektledare, Bällstaudde Projektutveckling AB

"Det var en fantastisk kurs som gett mig rätt kompetens i mitt arbete som projektledare." Diplomerad Byggprojektledare 

John Söderquist
John Söderquist Projektledare Bostadsutveckling, Uppsalahem AB

"Mycket engagerade, entusiasmerande och kunniga föreläsare som på ett pedagogiskt och strukturerat sätt gick igenom entreprenadjuridikens olika delar. Väldigt bra med verklighetsbaserade gruppuppgifter som gjorde att vi deltagare fick tänka mycket själva och diskutera kring olika fall."'
Entreprenadjuridik för projektering, anbud, upphandling och byggande

Anna Nordholm
Anna Nordholm Bostadsförvaltare, Fastighets AB LE Lundberg

"Jag tycker att kursen verkligen lyckats fånga in alla grundläggande och viktiga områden som man som förvaltare stöter på. Jag har även skapat mig ett nytt nätverk med alla kursdeltagare." Diplomerad fastighetsförvaltare

Välkommen till oss

BFAB står för Bygg- och fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB. Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. BFAB finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och hjälper kunder över hela Sverige.

Vi erbjuder grund- och fördjupningskurser, diplomprogram, seminarier och temadagar samt kompetensavtal och utbildningspaket, skräddarsydda för företag. Hur ert behov än ser ut kommer ni mötas av gedigen erfarenhet, kvalitetsmedvetenhet, ett brett nätverk – och ett stort engagemang! 

Företagsanpassad utbildning

BFAB har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Nytt från oss

Elsäkerhet och elansvar i fastighetsförvaltning

Många förvaltnings- och fastighetsbolag svarar lite svävande på frågan om organisationen har koll när det kommer till elsäkerhet och elansvar. Det tidigare systemet med elinstallatörer som genom överinseende av yrkesmän ser till att utförandet är rätt, finns inte längre.

Du som fastighetsförvaltare eller arbetsledare, som har personalansvar för fastighetsvärdar och fastighetsskötare, spelar en oerhört viktig roll. Vilka arbeten får utföras utan auktorisation? Vilka krav gäller?

Läs mer

Att lära online – när tradition möter innovation

I takt med att omvärlden förändras och de digitala lösningarna blir allt viktigare förändras även förutsättningarna för utbildningar och dess form. Utöver tidigare onlineutbildningar har BFAB under året uppgraderat sin utbildningsportfölj med digitala klassrum. Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB, har alltid många spännande saker på gång. Den senaste tiden har inte varit ett undantag när Lillemor bland annat varit med och digitaliserat BFAB:s flaggskeppsutbildning Diplomerad fastighetsförvaltare.

Läs mer

Uppdaterad kompetens och stoltare medarbetare genom validering

Både kompetensbehovet inom fastighetsbranschen och arbetsmarknadens rörlighet ökar allt mer. Samtidigt står många arbetsgivare handfallna inför hur de ska fånga upp interna kunskapsluckor. Utan vidareutveckling väljer medarbetarna att gå vidare till andra organisationer där de upplever att de kan utvecklas mer. En lösning för att öka sin attraktionskraft som arbetsgivare och samtidigt få stoltare medarbetare är att validera medarbetare genom Faval. Det menar Göran Näslund, utbildningsansvarig hos BFAB.

Läs mer
Till toppen