Logo

Bygg kompetensen med oss.

Besök STF Ingenjörsutbildning för kurser inom el & energi.

Trygg och säker utbildning

Vi gör allt för att din utbildningsupplevelse skall kännas trygg och säker

Precis som övriga lärosäten börjar vi välkomna till fysiska klassrum igen, självklart med säkerhetsrestriktioner.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens restriktioner samtidigt som vi värnar om våra kunders kompetensutveckling. Därför har vi vidtagit ett flertal säkerhetsåtgärder för att säkerställa att du tryggt kan genomföra utbildningarna du bokat dig till.

Den riskbedömning vi gör för varje enskilt utbildningstillfälle grundar sig på Folkhälsomyndighetens riktlinjer och bedömningsmall som du hittar här.

Läs mer

Jag vill gå en kurs inom

Så säger våra kunder om oss

Ia Odell Balkeståhl
Ia Odell Balkeståhl Projektledare, Bällstaudde Projektutveckling AB

"Det var en fantastisk kurs som gett mig rätt kompetens i mitt arbete som projektledare." Diplomerad Byggprojektledare 

John Söderquist
John Söderquist Projektledare Bostadsutveckling, Uppsalahem AB

"Mycket engagerade, entusiasmerande och kunniga föreläsare som på ett pedagogiskt och strukturerat sätt gick igenom entreprenadjuridikens olika delar. Väldigt bra med verklighetsbaserade gruppuppgifter som gjorde att vi deltagare fick tänka mycket själva och diskutera kring olika fall."'
Entreprenadjuridik för projektering, anbud, upphandling och byggande

Anna Nordholm
Anna Nordholm Bostadsförvaltare, Fastighets AB LE Lundberg

"Jag tycker att kursen verkligen lyckats fånga in alla grundläggande och viktiga områden som man som förvaltare stöter på. Jag har även skapat mig ett nytt nätverk med alla kursdeltagare." Diplomerad fastighetsförvaltare

Välkommen till oss

BFAB står för Bygg- och fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB. Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. BFAB finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och hjälper kunder över hela Sverige.

Vi erbjuder grund- och fördjupningskurser, diplomprogram, seminarier och temadagar samt kompetensavtal och utbildningspaket, skräddarsydda för företag. Hur ert behov än ser ut kommer ni mötas av gedigen erfarenhet, kvalitetsmedvetenhet, ett brett nätverk – och ett stort engagemang! 

Företagsanpassad utbildning

BFAB har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Nytt från oss

Fördomar begränsar solcellsinvesteringarna

Intresset och engagemanget för solceller har vuxit bland både kommersiella aktörer och privatpersoner de senaste åren. Frågorna och fördomarna är däremot många, liksom myterna och missuppfattningarna. Michiel van Noord arbetar på forskningsinstitutet RISE och är specialist på solcellsanläggningar. Med Michiels breda erfarenhet finns det inte många frågor om solcellsanläggningar som han inte har ett passande svar på. I den här artikeln berör Michiel flera av de frågeställningar som han vet att många fastighetsägare ofta funderar kring.

Läs mer

Lidingö stad investerar i medarbetarnas tekniska kompetens

Bjarni Gudmundsson, enhetschef på Lidingö Stads fastighetsenhet, insåg att fastigheterna blir allt mer teknikintensiva. Det ställer i sin tur större krav på de anställdas kompetens inom teknikområdet.

Att ha kunskap om fastighetens drift och skötselbehov är viktigt, inte bara för ekonomin utan också för att de som bor, lever och verkar i fastigheterna ska må bra och känna sig trygga.

Med kontroll på driften och underhållet får man också kontroll på hur fastigheterna mår och undviker onödiga och kostsamma skador.

Bjarnis insikt resulterade i en utbildning som BFAB utformade specifikt utifrån fastighetsenhetens behov: Teknisk fastighetsförvaltning för Lidingö stad. En utbildning som gett både goda och långsiktiga resultat.

Läs mer

Lager på lager & skräddarsytt – dress for success

När höstvindarna börjar vina kläs våra barn ofta enligt konstens alla regler. Varmt närmast kroppen, ett ytterligare lager innan det vindbrytande. Plaggen är anpassade för rörelse. Vi är måna om att det inte ska frysas och att kläderna är tåliga för utmaningar.

Läs mer
Till toppen