Logo

BFAB stärker kompetensen inom bygg- och fastighetsbranschen 

Vi utbildar framgångsrikt yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Det har vi gjort sedan 1985 och erbjuder både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov. 

Våra föreläsare är alla specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet. Utbildningarna utvecklas kontinuerligt och vi levererar lärande i många olika former, såväl fysiskt som digitalt.  

BFAB är en del av Fasticon, specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper kunder över hela Sverige att stärka både sin kompetens och konkurrenskraft.  

Jag vill gå en kurs inom

Så säger våra kunder om oss

Ia Odell Balkeståhl
Ia Odell Balkeståhl Projektledare, Bällstaudde Projektutveckling AB

"Det var en fantastisk kurs som gett mig rätt kompetens i mitt arbete som projektledare." Diplomerad Byggprojektledare 

John Söderquist
John Söderquist Projektledare Bostadsutveckling, Uppsalahem AB

"Mycket engagerade, entusiasmerande och kunniga föreläsare som på ett pedagogiskt och strukturerat sätt gick igenom entreprenadjuridikens olika delar. Väldigt bra med verklighetsbaserade gruppuppgifter som gjorde att vi deltagare fick tänka mycket själva och diskutera kring olika fall."'
Entreprenadjuridik för projektering, anbud, upphandling och byggande

Anna Nordholm
Anna Nordholm Bostadsförvaltare, Fastighets AB LE Lundberg

"Jag tycker att kursen verkligen lyckats fånga in alla grundläggande och viktiga områden som man som förvaltare stöter på. Jag har även skapat mig ett nytt nätverk med alla kursdeltagare." Diplomerad fastighetsförvaltare

Välkommen till oss

Välkommen till oss

BFAB står för Bygg- och fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB. Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. BFAB finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och hjälper kunder över hela Sverige.

Vi erbjuder grund- och fördjupningskurser, diplomprogram, seminarier och temadagar samt kompetensavtal och utbildningspaket, skräddarsydda för företag. Hur ert behov än ser ut kommer ni mötas av gedigen erfarenhet, kvalitetsmedvetenhet, ett brett nätverk – och ett stort engagemang! 

Företagsanpassad utbildning

BFAB har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Nytt från oss

Nyfiken på föreläsaruppdrag hos oss?

BFAB utbildar framgångsrikt yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Det har vi gjort sedan 1985 och erbjuder både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov. Vi har deltagare från hela Sverige och arbetar nära flera av branschens mest meriterade bolag. Vårt föreläsarnätverk är högt uppskattat och vi är kända för att samarbeta med de erkänt bästa inom sitt skrå.

Läs mer

Undvik de vanligaste fallgroparna genom att ha koll på geotekniken

Kanske vet du sedan tidigare att geoteknik är läran om jords och bergs tekniska egenskaper och hur man använder den kunskapen vid planering och byggande. Men många vet inte att en geotekniker också utför ett noggrant detektivarbete för att hitta vilka hemligheter som döljer sig på ställen vi inte kan se med blotta ögat.

Mats Svensson, affärsutvecklare geo på Tyréns, berättar om geoteknikerns roll i byggprojektet och vilka som är de vanligaste fallgroparna bland beställare och entreprenörer.

Läs mer

Spara tid och pengar med bredare geotekniska kunskaper

Vad tänker du på när du hör ordet geoteknik? Ser du framför dig olika jordmåner, lermorän och bergarter? En ingenjör som räddar liv genom undersökningar som minskar risken för ras, skred och erosion? Eller kanske blir det bara blankt för att du faktiskt inte har någon aning om vad ämnet handlar om. Mats Svensson, affärsutvecklare geo på Tyréns, har en bred allmänbildning inom geoområdet och stenkoll på ämnet!

Vi fick låna Mats tid för att reda ut vad geoteknik handlar om, de olika geotekniska skedena i byggprocessen och vilka olika sorters geotekniska förutsättningar som finns i olika delar av vårt avlånga land. Och var skulle Mats själv säga att det vore bäst att bygga ett hus? 

Läs mer
Till toppen