Logo

Certifierad nätverkstekniker

9 kursdagar

STF:s certifiering för nätverkstekniker är speciellt framtagen för att ge dig de kunskaper som krävs för att hantera, drifthålla och anpassa företagsnätverk professionellt. STF:s certifiering för nätverkstekniker är för dig som vill växa i din yrkesroll och ta dig an nya tekniska utmaningar.

Innehåll i kurs

Certifierad nätverkstekniker är en kvalificerad utbildning på totalt 9 dagar, uppdelade på 3 kurser. För effektiv inlärning och verklig förståelse varvas teori med praktiska laborationer igenom hela utbildningen. Varje kurs avslutas med ett kunskapsprov för att säkerställa dina kunskaper. Som certifierad nätverkstekniker kan du sedan skickligt hantera kommunikationsutrustning som m.fl. datorer, switchar och routrar i ett medelstort nätverk.

1. Nätverksteknik – praktisk grundkurs
Ger dig kunskap om de komponenter, tekniker och protokoll som du stöter på i ett lokalt datanätverk. Kursen fokuserar på TCP/IP och LAN-teknologin Ethernet och spanning tree.

2. IP-nät - tjänster och protokoll
Ger dig goda kunskaper om protokoll och tjänster i TCP/IP-nät. Praktiska övningar i form av adressberäkning, subnät-maskhantering och protokollanalys samt konfigurering av DHCP och DNS.

3. Routing – internetworking
Här får du heltäckande kunskaper om routing, routertillämpningar och routingprotokoll. Förutom vanliga termer går vi igenom MPLStekniken samt Quality of Service i IP-nät. Du får även inblick i hur olika nättjänster används för sammankoppling av LAN.

Kursens mål

Ge dig en yrkeskompetens inom nätverksteknik, Ethernet, switching, VLAN, TCP/IP och routing.

Kontakta mig gärna om du har frågor

9 kursdagar 49 500 kr exkl. moms
  • stockholm Stockholm City Conference Centre ( Norra Latin)
  • Start 20 okt 2020, 09:00
  • Slut 11 dec 2020, 16:00
  • Fullbokad

Pris & Villkor

Kursavgiften är inklusive kursdokumentation och måltidspaket (lunch och fika). Moms tillkommer.

Allmänna villkor >

Datum

Träff 1 Nätverksteknik – praktisk grundkurs 20 - 22 okt 2020
Träff 2 IP-nät tjänster och protokoll 17 - 19 nov 2020
Träff 3 Routing .Internetworking 8 - 10 dec 2020

Vem är kursen för

Dig som har behov av att förstå hur nätverket fungerar och hur man ska bygga upp företagsnätverket för att få önskad funktionalitet. Du är tekniker, supportpersonal, elektriker, chefer, allmänt nyfikna, utvecklingsingenjörer som behöver praktisk och teoretisk kunskap.

Förkunskaper

Kursen kräver endast att du har PC-vana och har ett tekniskt intresse.

Datum

stockholm, 20 okt 2020 - 11 dec 2020

Pris

49 500 kr exkl. moms

Till toppen