Logo

Lars öppnar upp helheten för byggprojektledarna

Lars Tapper är certifierad projektledare PMP och håller i två av passen under utbildningen Diplomerad byggprojektledare. Ta del av Lars erfarenheter och vad kursen kan ge dig!

Vad gör du professionellt när du inte föreläser?

– Jag är projektledare inom bygg och arbetar med det som jag lär ut och det är egentligen min vardag som jag försöker förmedla och lära ut till deltagarna. Ibland märker jag att jag själv missat att göra något i ett projekt när jag lär ut till deltagarna så det är nyttigt för mig också att stå här och föreläsa. Dessutom lär man sig väldigt mycket tillbaka av deltagarna som delar med sig av sina erfarenheter.

Lars Tapper_403x600.jpg

Lars Tapper

Hur länge har du varit föreläsare?

– Jag har föreläst hos BFAB i ungefär 15 år. Från början var det i utbildningen Leda projektering.

Vad är det roligaste med att föreläsa?

– Det är nog att man träffar så många nyfikna deltagare som vill förstå, lära sig och utvecklas. Det ger dessutom inspiration och glädje att få dela med sig av sin kunskap. Jag visar gärna aktuella dokument från mina projekt och är inte rädd för att dela med mig av verkliga tidplaner och budgetar.

Vad vill du främst att deltagarna tar med sig efter ditt kursavsnitt?

– Jag vill att de tar med sig en helhetsbild av att vara projektledare och att de i bästa fall lagt till delar som de kanske inte tidigare förstått eller sett i sina projekt. Jag vill öppna upp bilden av hela projektet och ansvarsområden.

– De ska ha fått med sig verktyg som är rätt för dem och som får de att lyfta sig i sin projektledarroll. Allt är förstås inte nytt för alla men det kan också vara bra att få en bekräftelse på att man gjort rätt.


Har du en bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen och vill vidareutveckla dig inom byggprojektledning? Läs mer om BFAB:s utbildning Diplomerad Byggprojektledare.

Om du har frågor till Gunilla når du henne på gunilla.ahrnfeldt@bfab.se eller 070-636 96 96.

Till toppen