Logo

Peter först ut att diplomeras som projekteringsledare

2019 lanserade BFAB sitt tredje diplomprogram – med ett unikt upplägg. Diplomutbildningen är en så kallad modulutbildning där man själv väljer vilka kurser inom utbildningspaketet man vill gå – och i vilken takt. Snabbast och först ut med såväl kursgenomföranden som tentamen av samtliga valda moduler är Peter Sohlberg, projektledare på WSP Management i Uppsala.

Peter Sohlberg

Hej Peter och grattis till diplomet!

– Tack! Efter flera år som projektchef i allmännyttan och privata bostadshyresmarknaden var det dags att prova något nytt. Jag hamnade på WSP vilket passar mig bra då man har en bredd av beställare och uppdragsgivare. I samband med det kände jag också att det var dags för en uppdaterad vidareutbildning.

Vad gillar du mest med byggbranschen? Varför?

– Det är så stimulerande att få vara med och utveckla fastigheter. Ibland från ett rent papper och ibland från en befintlig byggnad som behöver vård eller utvecklas. När man samtidigt får jobba med att sätta ihop ett bra team - då är det extra roligt.

Vad tyckte du om programmet och urvalet av kurser att välja på?

– Det var ett bra urval med flera intressanta ämnen. Jag fick tänka till några dagar vilka moduler som kompletterar min kompetensbas bäst. Det blev en kombination av nya breda kunskaper och någon kurs för att friska upp minnet.

Vad tror du att diplomet ”Diplomerad projekteringsledare” kommer ge dig framöver?

– Det är ett kompetensbevis i sig. Med det innehåll jag fått med mig hoppas jag också att det ger en ökad trygghet för mina beställare!

Skulle du kunna rekommendera ”Diplomerad projekteringsledare” för andra inom byggbranschen?

– Absolut. I flera av kurserna fick vi till bra diskussioner utöver ett bra kursprogram, så det var väldigt givande!

Avslutningsvis, vilken är din bild av byggbranschens större utmaningar och möjligheter?

– Möjligheterna är spännande med allt från nya materialval samt utveckling av nya byggmetoder i en annars ganska konservativ bransch. Utmaningen tror jag kommer bli att få fram tillräckligt med personal som kan och vill bygga hus.


Om Diplomerad Projekteringsledare

Grundkursen Praktisk projekteringsledning är obligatorisk men behöver inte vara först. Sedan bestämmer du själv vilka delar du vill komplettera med och i vilken ordning. Efter varje genomförd kurs får du möjlighet att skriva ett prov. När du gått fyra kurser och skrivit alla prov med godkänt resultat får du ett diplom som Diplomerad projekteringsledare.

Vill du veta mer om programmet?

Här kan du läsa mer om Diplomerad Projekteringsledare.

Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till Gunilla Ahrnfeldt, utbildningsansvarig bygg på BFAB, gunilla.ahrnfeldt@bfab.se alt. 070-636 96 96.

Till toppen