Logo

Presto har förvärvat BFAB och STF Ingenjörsutbildning

Genom förvärvet av BFAB och STF Ingenjörsutbildning, stärker Prestokoncernen sin position på marknaden inom utbildningar för en tryggare arbetsmiljö. Bolaget fortsätter sin tillväxtresa, med fokus på att rädda liv genom ökad kunskap, rådgivning och innovativa produkter.​

Vi är jätteglada över att välkomna STF Ingenjörsutbildning och BFAB till Prestofamiljen. Båda bolagen har en stark position på marknaden och en anrik historia. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för att skapa ännu tryggare arbetsmiljöer i Sverige, men även Europa.”, kommenterar Filip Bjurström, vd på Presto.

För STF och BFAB innebär den nya koncerntillhörigheten att de blir en del av ett större sammanhang. Presto är ledande inom brandsäkerhet, första hjälpen och utbildning i Europa och har 80 000 kunder i sin kundportfölj. Tillsammans kommer bolagen kunna erbjuda ännu större möjligheter att utveckla erbjudande, verksamhet och branschen i stort.

”Det är inspirerande att bli del av en europeisk utbildningsverksamhet som hjälper hundratusentals personer varje år och tillsammans vässa våra erbjudanden. Våra kunder har tidigare efterfrågat helhetslösningar inom brandskydd, första hjälpen och utbildning och nu kan vi erbjuda det.”, säger Frida Palmgren, vd på STF Ingenjörsutbildning och BFAB.

I Sverige genomför Presto med sina mer än 700 medarbetare över 80 000 kundbesök och utbildar över 100 000 personer varje år.

Om Presto

Presto är ledande i Europa inom brandskydd, utbildning och första hjälpen. Med visionen ”Tillsammans räddar vi liv” får företag och organisationer hjälp att trygga sin arbetsmiljö och skydda sina verksamheter mot brand och olycka. Presto grundades i Katrineholm 1959 och erbjuder idag hållbara helhetslösningar med produkter, utbildning, service och rådgivning till kunder i alla storlekar och branscher.

https://www.presto.se/

Till toppen