Logo

Artikelarkiv

Populära kompetensträffar utvecklar bostadsuthyrare

Bostadsuthyrare upplever ibland att de är en något bortglömd yrkesgrupp inom fastighetsförvaltning, menar Jessica Andersson, utbildningsansvarig på BFAB. Just därför är de kompetensträffar för bostadsuthyrare som Jessica anordnar sedan över 20 år tillbaka en uppskattad mötesplats där nätverkande, dialog och kunskap som snabbt går att omsätta i praktiken ligger i fokus. Men vad innebär en kompetensträff egentligen? Hur går de till? Och vad får deltagarna ut av att delta?

Läs mer

BFAB först ut i Sverige som komplett testcenter för FAVAL

BFAB är det första testcentret i Sverige som ackrediterats för att validera samtliga yrkesroller inom FAVAL. Därmed stärker BFAB sin marknadsledande ställning och erbjuder validering för fastighetsförvaltare, fastighetsingenjörer, fastighetsskötare, fastighetstekniker och fastighetsvärdar.

Läs mer

Frida Palmgren ny styrelseledamot i Almega utbildningsföretagen

Frida Palmgren, vd för STF Ingenjörsutbildning och BFAB, har vid årsmötet valts in som ny styrelseledamot i Almega utbildningsföretagen.

– Jag har varit suppleant i styrelsen i två år, men tar nu plats som styrelseledamot och kommer även vara aktiv i utskottet för B2B, säger Frida Palmgren. Jag kommer in med perspektivet av företagsfinansierad vidareutbildning och kommer kunna komplettera aktörer med infallsvinklar från till exempel yrkeshögskola. Utbildningsbranschen är i ett spännande skede där tradition möter innovation.

Läs mer

Diplomerad fastighetsförvaltare - nu med personlig coach!

Den välrenommerade utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare kvalificerad fastighetsförvaltning utvecklas konstant. En nyhet är att samtliga deltagare under hela utbildningstiden får tillgång till en personlig coach. Under hösten kommer Lisa Nisser, HR-konsult och coach med lång erfarenhet från fastighetsbranschen, att stötta deltagarna med både deras professionella och personliga utveckling. Ta del av vilka positiva, och kanske även överraskande, effekter du kan förvänta dig av ett unikt upplägg när utbildning kombineras med coachning.

Läs mer

BFAB är Sveriges första kompletta testcenter för FAVAL

BFAB har ackrediterats som testcenter även för fastighetsingenjörer. Därmed stärker organisationen sin marknadsledande ställning och blir det enda kompletta testcentret för FAVAL-validering i Sverige. För att utföra validering av fastighetsingenjör har BFAB knutit till sig rutinerade Peter Westhammar som testledare.

“Att få träffa alla branschmänniskor, öppna ännu fler ögon för att man kan göra saker på annorlunda sätt samt visa att man aldrig är fullärd.”, det är vad Peter ser fram emot mest. Läs mer om hur ingenjören med barndomsdrömmar om att bli uppfinnare ska arbeta med validering av fastighetsingenjörer och vad han ser fram emot att bidra med till branschen. Passa även på att ta del av Peters framtidsspaningar inom yrkesområdet.

Läs mer

Kunskap som hjälper dig att njuta av projektframgångarna

Vilka delar är det viktigast att ha koll på inom Boverkets byggregler (BBR)? Och är det enklare att driva ett litet projekt jämfört med ett större? Magdi Dobi är civilingenjör och arkitekt och arbetar inom bygg- och fastighetssektorn som konsult. Hon är även en av BFAB:s uppskattade föreläsare inom BBR och utbildningen Driva mindre byggprojekt med expertiskunskaper inom byggbranschens regelverk och avtalssystem.

I den här intervjun får du bland annat veta varför det är viktigt att hålla sig uppdaterad om BBR och vilka delar som är viktigast att ha koll på som projektledare.

Läs mer
Till toppen