Logo

Artikelarkiv

Nyfiken på föreläsaruppdrag hos oss?

BFAB utbildar framgångsrikt yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Det har vi gjort sedan 1985 och erbjuder både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov. Vi har deltagare från hela Sverige och arbetar nära flera av branschens mest meriterade bolag. Vårt föreläsarnätverk är högt uppskattat och vi är kända för att samarbeta med de erkänt bästa inom sitt skrå.

Läs mer

Undvik de vanligaste fallgroparna genom att ha koll på geotekniken

Kanske vet du sedan tidigare att geoteknik är läran om jords och bergs tekniska egenskaper och hur man använder den kunskapen vid planering och byggande. Men många vet inte att en geotekniker också utför ett noggrant detektivarbete för att hitta vilka hemligheter som döljer sig på ställen vi inte kan se med blotta ögat.

Mats Svensson, affärsutvecklare geo på Tyréns, berättar om geoteknikerns roll i byggprojektet och vilka som är de vanligaste fallgroparna bland beställare och entreprenörer.

Läs mer

Spara tid och pengar med bredare geotekniska kunskaper

Vad tänker du på när du hör ordet geoteknik? Ser du framför dig olika jordmåner, lermorän och bergarter? En ingenjör som räddar liv genom undersökningar som minskar risken för ras, skred och erosion? Eller kanske blir det bara blankt för att du faktiskt inte har någon aning om vad ämnet handlar om. Mats Svensson, affärsutvecklare geo på Tyréns, har en bred allmänbildning inom geoområdet och stenkoll på ämnet!

Vi fick låna Mats tid för att reda ut vad geoteknik handlar om, de olika geotekniska skedena i byggprocessen och vilka olika sorters geotekniska förutsättningar som finns i olika delar av vårt avlånga land. Och var skulle Mats själv säga att det vore bäst att bygga ett hus? 

Läs mer

Hockeybacken som vill framåt i fastighetsbranschen

Efter att i många år ha utvecklat sitt hockeyspelande professionellt runt om i Sverige var det dags för Niklas Lindmark att landa. Som 25-åring sattes målet: vid 30 skulle han vara fastighetsförvaltare. Med två år kvar till mållinjen knep han en traineeplats på BFAB:s flaggskepp Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Läs mer

Lär dig skillnaderna mellan Bas-P och Bas-U

Alla har rätt till att komma hem oskadda från jobbet. Bas-P och Bas-U är viktiga roller i arbetsmiljöarbetet. Men det är lång ifrån alla som vet skillnaderna, innebörden och ansvaret. Sara Tyberg hjälper oss att förstå och reda ut begreppen.

Läs mer

Anna fick en stabilare grund i arbetsvardagen med utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare

Tidigare fick läsare bekanta sig med Anna efter att hon gått första blocket av utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning. Nu har hon, tillsammans med övriga deltagare av den 59:onde utbildningsomgången, mottagit sitt diplom och avslutat det sjätte och sista blocket. Anna kan därmed stolt titulera sig diplomerad fastighetsförvaltare.

Läs mer
Till toppen