Logo

Basketspelaren fastnade för fastigheter

Möt Jens Stålhandske, basketspelaren som sadlade om till fastighetstekniker.

Jens_om_fastigheter

Jens Stålhandske, fastighetstekniker Norrporten Helsingborg

 

Du vikarierar sedan juli 2015 som förvaltare i marknadsområde Helsingborg. Hur har det varit hittills?

"Det har varit en väldigt rolig utmaning och en lärorik period för mig. Det är en bred roll, med många bollar i luften samtidigt, där man har övergripande koll på allt men inte går så djupt in i detaljer som man gör som fastighetstekniker, där man dessutom är ute bland fastigheterna i stort sett hela tiden. Men jag tycker att jag kommit in i det mer och mer, och lärt mig succesivt hur man ska jobba. Vi är dessutom en liten arbetsplats, åtta personer så lite hum om vad jobbet innebar hade jag även innan. Det är jätteroligt och dagarna går väldigt fort."

 

Hur hamnade du hos Norrporten och hur kan du utvecklas i ditt jobb där?

"Jag sökte en tjänst och har jobbat här i fyra år. Då hade jag precis kommit in i fastighetsbranschen. Jag var lite sen ut i yrkeslivet eftersom jag spelade basket på heltid fram till dess. Bortsett från det här vikariatet, som är mycket utvecklande, så får jag nu gå en kurs i kvalificerad fastighetsförvaltning i Stockholm. Den tillför väldigt mycket nytt, till exempel inom juridik och ekonomi. Den ger också en intressant bild av hur bred förvaltarrollen är och hur det skiljer sig åt mellan företag. Mina kurskompisar och jag jobbar på ganska olika sätt."

 

Har du någon glädje i jobbet av dina erfarenheter som elitidrottare?

"Jag tror att man kan vara rätt attraktiv på arbetsmarknaden efter en aktiv idrottskarriär. Jag har många kompisar från den tiden som det gått bra för. Själv har jag spelat i flera olika klubbar under åren. Den sista var här i Helsingborg och innan dess var jag fem år i Södertälje. Jobbet nu är ju något helt annorlunda. Men samtidigt tar man med sig mycket positivt från idrotten. Inte minst viljan att prestera och dessutom vara en bra lagspelare. Och insikten om hur viktigt det är för jobbet med en stark vi-känsla."

 

Läs mer om utbildningen Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Till toppen