Logo

Roy tycker Diplomerad fastighetsförvaltare håller högsta kvalitet

"Yrkesrollen förvaltningschef kräver mycket, så man är tvungen att ha en bred utbildning", berättar Roy Andersson.

Roy är förvaltningschef på Hebyfastigheter AB och nu även diplomerad fastighetsförvaltare efter att ha gått BFAB:s utbildning Diplomerad fastighetsförvaltare - kvalificerad fastighetsförvaltning. Vi lånade Roys tid för att få veta mer om hur han upplevde utbildningen och vad den har gett honom karriärmässigt.

Roy_om_fastighetsforvaltning

Roy Andersson

Vilka är Hebyfastigheter?

– Vi är ett kommunalt fastighetsbolag som förvaltar och äger de flesta skolor, daghem och sporthallar i Heby kommun.

Varför valde du att gå utbildningen?

– Byggbranschen kunde jag sedan tidigare men jag kände att jag behövde lära mig mer om de administrativa delarna som fastighetsekonomi, juridiken och ekonomiredovisning. Yrkesrollen kräver mycket så man är tvungen att ha en bred utbildning. Innan jag blev förvaltningschef arbetade jag som fastighetsförvaltare i tre år. Jag är alltså inte så gammal i gemet och behövde verkligen gå den här utbildningen.

Hur upplevde du utbildningen?

– Jag tycker att upplägget var väldigt bra med blocken som man läste koncentrerat med ett visst ämne under tre dagar. Det var lätt att ta till sig och inte så spretigt, vilket gjorde att man verkligen kunde koncentrera sig även när det var svåra ämnen.

– Jämfört med andra föreläsningar jag varit på var det dessutom väldigt hög kvalitet på föreläsarna. Tuffa ämnen och tunga bitar som förmedlades på ett bra sätt, utan att det blev för jobbigt. Det som betydde mest för mig personligen var fastighetsekonomi som jag behövde få mer insikt i men överlag var alla blocken väldigt bra.

Roy lägger nöjt till:

– Såstaholm var ett suveränt ställe med fina omgivningar som gjorde att man nätverkade på ett bra sätt. Det kändes proffsigt rakt igenom.

Vilka andra var det som gick utbildningen?

– Det var en väldigt bra grupp och det är intressant när man träffar folk från samma bransch men där man har olika arbetsuppgifter. Man umgås ju väldigt intensivt under tre dagar i blocken och kommer varandra nära. Det gör att man kan dra nytta av varandras olika erfarenheter. Det är väldigt intressant att se hur saker faller på plats när man diskuterar samma problem och försöker lösa dem på olika sätt.

Hur har utbildningen hjälpt dig i din roll?

– Jag har fått en bra bild av hur det fungerar och känner mig tryggare i min roll som förvaltningschef. Dessutom vet jag hur jag ska förbereda mig i olika situationer och var man hittar information.

Hur ser du på din egna och företagets framtida kompetensutveckling?

– Det är viktigt att hela tiden fortsätta utvecklas. Jag kommer säkert att gå fler utbildningar och då är BFAB ett mycket bra alternativ.


Vill du också ha en bra plattform och en stabil grund att stå på som fastighetsförvaltare? Läs mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB om du har några frågor. Du når henne på lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen