Logo

Diplom – ett starkt kort att ha

Brita Winsa och Fredrik Milton, två tidigare kursdeltagare på vårt diplomprogram Diplomerad fastighetsförvaltare.

Många är de solskenshistorier och karriärmöjligheter som vi kunnat följa genom åren. Allt sedan starten har kvalitet stått i fokus och även denna gång visar utvärderingarna på skyhöga betyg. Vi pratar såklart om BFAB:s flaggskeppsutbildning Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning!

Vad är det som skapar det fortsatta framgångståget – och vad spelar egentligen diplomet för roll?

Vi stämmer träff med Brita Winsa, fd. byggansvarig på Bosön numera projektutvecklare på Bricknova, och Fredrik Milton, fastighetsförvaltare på Lundbergs – två deltagare som diplomerats.

Brita Winsa kommer från början från konsultsidan inom bygg- och projektledning. Under utbildningen arbetade hon på Bosön, Riksidrottsförbundets Idrottsinstitut som byggansvarig på beställarsidan.

Fredrik Milton fick en ny roll som fastighetsförvaltare på Lundbergs där han arbetat som fastighetsskötare sedan 1999.

Rekommendationer från andra

Brita berättar att hon är en del av driftgruppen och hade ett behov av att lära mer om fastigheter och fastighetsförvaltning för att få en större förståelse och en helhetsbild.

Britas kollega och driftledare var i slutfasen av en tidigare utbildningsomgång när Brita började på Bosön och rekommenderade henne att också gå.

Även Fredrik sökte en utbildning som kunde ge honom kunskaperna han saknade och hade hört av kollegor som tidigare gått utbildningen att den var bra.

Fredrik fick snabbt gehör från chefen när han framförde sitt önskemål om utbildning som ett led i hans utveckling från fastighetsskötare till fastighetsförvaltare.

Helheten bäst – och nätverket!

Både är eniga om att det bästa med utbildningen har varit helheten och sammansättningen. Programmet ger en bred kunskapsnivå där man inte djupdyker – men man får med sig bredden man behöver inom förvaltning. Både Brita och Fredrik lyfter sedan nätverket och erfarenhetsutbytet alla kursdeltagare emellan.

– En grupp som jag garanterat kommer att ha kontakt med i framtiden, säger Fredrik och får medhåll av Brita.

När det gäller utbildningsblocken var Britas favoriter ekonomiavsnittet och hyresjuridiken. I vardagen har hon kunnat applicera sina nya ekonomiska kunskaper direkt.

Fredrik håller med – framförallt juridiken var jättebra och kunskaper som behövs i vardagen. Att veta var och vad man ska söka efter och hitta lösningar till olika problem man ställs inför – det ger trygghet.

– Om ens chefer är så kloka att de låter sina anställda gå utbildningen så får de väldigt mycket tillbaka, säger Brita. Ett mervärde i form av kunskap på så många olika nivåer.

Tuff tenta – men uppskattat diplom

Diplomet är ett bevis på att man klarat av utbildningen och som man kan bära med sig var än man jobbar i framtiden, säger Brita. Fredrik uttrycker att diplomet är viktigt för framtiden och ett starkt kort att ha.

Båda menar att på jobbet är nog inte själva diplomet lika viktigt – där är det kunskaperna som man visar i vardagen som väger tyngst. Även om tentamen var tuff att ta sig igenom tycker båda att det är positivt att man kan tentera.

Så till den klassiska frågan – hur känns det?

– Jag är så stolt att jag klarade det, säger Brita. Jag känner att jag lärt mig väldigt mycket och att jag kommer ha nytta av kunskaperna i framtiden. Det har också gett mig ett nätverk som jag tror kommer leva vidare trots att utbildning är över. Jag skulle verkligen rekommendera alla att gå. Det har varit mitt vattenhål varje månad och jag kommer att sakna det!

Även Fredrik tycker att det känns fantastiskt men tillägger samtidigt att det känns lite tomt och sorgligt att utbildningen är över.

– Det har varit en jätterolig tid, säger han.


Vill du också ha en bra plattform och en stabil grund att stå på som fastighetsförvaltare? Läs mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB om du har några frågor: lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen