Logo

Man skapar inte en bra utbildning bakom ett skrivbord

Lillemor Runesson har arbetat sju år på BFAB som utbildningsansvarig. När vi utför intervjun är första blocket avklarat för höstens omgång av BFAB:s flaggskepp Diplomerad fastighetsförvaltare. Det märks att hon brinner för sitt arbete, det är glädje, kraft och engagemang bakom svaren.

– Den här utbildningen är vårt flaggskepp som har funnits och utvecklats i 30 år, berättar Lillemor.

Lillemor_1200x628.png

Vad innebär din roll som utbildningsansvarig?

– Min roll är väldigt rolig och bred. Huvudsakligen är det min uppgift att se till att utbildningen fylls och det görs genom att innehållet ständigt skruvas så att det är rätt i tiden. Jag vill se till att utbildningen alltid håller en top notch-kvalité, där föreläsarna såväl som innehåll ständigt utvärderas.

Varför hålls utbildningen på en kursgård eller ett hotell?

– Det är viktigt för gruppens sammanhållning och deltagarnas helhetsupplevelse att mötas i en trevlig och inspirerande miljö.

Lillemor är alltid själv på plats under varje utbildningsblock.

– Jag tror på att möta deltagarna på riktigt, genom att vara fysiskt på plats får jag en genuin dialog. Jag kan ta emot nya utbildningsidéer och få direkt återkoppling på hur innehållet landar i deras vardag. Man skapar inte en bra utbildning bakom skrivbordet. En av de viktigaste delarna i min roll är omvärldsbevakning och att följa branschens utveckling.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

– Det är kundkontakten, att ständigt kalibrera utbildningarnas innehåll och leta reda på rätt föreläsare. Jag uppskattar verkligen de olika kreativa delarna.

Vem passar utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare för?

– Utbildningen passar alla som har arbetat ett tag i fastighetsbranschen och som vill ta nästa steg. Dels de som arbetar i en annan roll och fått en ny befogenhet, det kan vara en bovärd eller drifttekniker som blivit befordrad till förvaltare och som arbetsgivaren vill lyfta kunskapsmässigt. Men utbildningen passar även mer erfarna förvaltare som behöver en skjuts, vill få en nytändning och ett kunskapslyft. Många deltagare brukar kunna mycket om ett ämne sedan tidigare men de har mindre kunskap om andra delar. I den här utbildningen får de både bredden och plattformen att göra allt i förvaltarrollen.

Hur ser upplägget ut?

– Det är 15 dagar upplagda på fem block. Man läser ett block i månaden. Efter att de fem blocken är avklarade har man möjlighet att skriva en tentamen för att diplomeras. Därefter är det ett uppehåll på cirka ett halvår, sedan har vi en återträff där vi går igenom tentan - vilket blir en bra sammanfattning och repetition. Sedan väntar diplomutdelning, två föreläsningar om aktuella ämnen och en trevlig middag tillsammans.

Vad säger deltagarna att de tagit med sig efter utbildningen är klar?

– Nästan alla pratar om nätverket som skapats under utbildningen. Många uttrycker också att det har varit en jätterolig och utmanande tid där de sett träffarna som ett vattenhål i en annars stressad vardag. Deltagarna brukar också uttrycka att de har fått en god inblick i det mesta och vet var de hittar ny information om ämnena.

Avslutningsvis berättar Lillemor att det regelbundet händer att deltagarna berättar att de haft kollegor som själva gått utbildningen och rekommenderat den vidare – det bästa betyg man kan få!


Vill du veta mer om utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare?

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, programansvarig på BFAB, om du har några frågor. 
lillemor.runesson@bfab.se 
0736 – 00 92 03

Till toppen