Logo

"Nätverkandet är minst lika viktigt som utbildningsinnehållet”

Fredrik Renå har en gedigen fastighetsbakgrund. I nästan 10 år arbetade han som fastighetsekonom och förvaltare. I maj 2020 tillträdde han sin nya tjänst som regionchef för Catena i Malmö. 2018 gick Fredrik Diplomerad fastighetsförvaltare, en utbildning som gav honom nya perspektiv på förvaltning och ett stort nätverk.

Diplomerad fastighetsförvaltare

Hej Fredrik och grattis till tjänsten som regionchef på Catena!
Berätta lite om vem du är och din bakgrund?

– Tack! Jag är civilekonom i grunden och har jobbat med fastigheter i över 10 år. Började som fastighetsekonom och gick sedan över som förvaltare i Tribona. När Tribona blev uppköpta av Catena fortsatte jag som förvaltare där och under våren 2020 blev det tillfälle att ta över som regionchef.

Du gick utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare 2018, vad tyckte du om utbildningen?

– Jag tyckte utbildningen var bra, den ger många olika perspektiv på förvaltning. Innehållet i utbildningen får ju olika vinklar beroende på vilka deltagare som är med och det ger mycket att få höra andras erfarenheter och vilka dagliga utmaningar man som förvaltare står inför beroende på om du jobbar med bostäder, lokaler, eller som i mitt fall, lager- och logistikfastigheter.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen?

– Jag har haft bra koll på det mesta inom förvaltning men har verkligen haft stor nytta av de nya vinklar på förvaltarrollen som de andra deltagarna bidrog med. Och framförallt har jag fått ett nätverk som jag haft stor nytta av.

Har du något särskilt minne från utbildningstiden att dela med dig av?

– Inget särskilt minne direkt men den glada stämningen, vi var ett riktigt bra gäng. Det blir väldigt bra när utbildningen är förlagd på en konferensgård, man spenderar kvällarna ihop och nätverkandet är minst lika viktigt som utbildningsinnehållet.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna utbildning?

– Var beredd på att lägga ganska mycket tid på utbildningen och i gengäld får du ett fantastiskt nätverk och väldigt bra överblick på många intressanta områden inom förvaltning som du kanske inte kunde så mycket om innan.


Utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning ger dig bredden, plattformen och översikten inom fastighetsförvaltning. Du får helhetssynen för att kunna hantera det stora ansvaret och komplexiteten som ligger i fastighetsförvaltarens roll. Nästa omgång av utbildningen startar 4 oktober 2021.

Vill du veta mer om utbildningen?
Läs mer här eller kontakta utbildningsansvarig Lillemor Runesson på lillemor.runesson@bfab.se.

Till toppen