Logo

Basketspelaren fastnade för fastigheter

Jens Stålhandske är van att ha många bollar i luften.

Jens Stålhandske har spelat basket på heltid och elitnivå i flera år, bland annat i Södertälje och på hemmaplan i Helsingborg. I dag arbetar han som fastighetsförvaltare på Höganäs kommun. Ta del av hans resa – från forward till förvaltare!

I artiklar från baskettiden lyfts Jens fram som en av ligans bästa svenska spelare och som en stor tillgång både på och utanför planen. Jens har många vänner från idrottstiden som det har gått mycket bra för.

Han upplever att personer efter en aktiv idrottskarriär ofta är attraktiva på arbetsmarknaden. Jens menar att det finns mycket positivt från idrotten som går att applicera i yrkeslivet.

Inte minst viljan att prestera och dessutom vara en bra lagspelare. Och insikten om hur viktigt det är för jobbet med en stark vi-känsla.

Teknikintresse och tillfälligheter

I grunden är Jens utbildad snickare och intresset har alltid varit stort för tekniken kring fastigheter och hur det fungerar med värme, kyla och ventilation. Men så tog basketen överhanden.

För snart åtta är sedan var dags att lägga basketbollen på hyllan, då sökte Jens en tjänst som drifttekniker på Norrporten – av en ren tillfällighet.

Han fick tjänsten och hade därmed tagit sitt första steg in i fastighetsbranschen. En tillfällighet som genom prestation sedan öppnade fler möjligheter. Jens berättar:

När jag hade jobbat fyra år på Norrporten var det dags för en kollega att gå på föräldraledighet. Då öppnade sig en möjlighet för mig att prova på förvaltaryrket genom en internrekrytering. Parallellt med det fick jag också möjligheten att gå utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare - Kvalificerad fastighetsförvaltning hos BFAB.

Från forward till förvaltare

Jens fick ett vikariat som förvaltare i marknadsområdet Helsingborg och växte successivt in i rollen.

Som drifttekniker hade han varit ute i fastigheterna dagligen; i förvaltarrollen lärde han sig istället att ta ett helhetsansvar utan att gå djupt in i fastighetstekniska detaljer.

Jens tycker att Norrporten tänkte helt rätt – de visste att han kände företaget, var uppskattad hos kunderna och hade potential. Med en bra erfarenhetsbakgrund kunde Jens också ta till sig en vidareutbildning hos BFAB.

Det var en utbildning som gav en bra helhetsbild. Framförallt juridikavsnittet och ekonomin var viktiga för mig som kom från en mer teknisk yrkesroll.

Utbildning som klippt och skuren

Jens strör lovord över utbildningen och menar att den var som klippt och skuren för honom som var på väg in i en förvaltarroll.

Han upplevde att föreläsarna var genomgående bra och pålästa i alla segment. Han uppskattade också att Lillemor Runesson, som är utbildningsansvarig, hade en stark närvaro under hela utbildningsperioden. Något mer han kommer bära med sig framöver är samvaron med de övriga deltagarna.

Efter ett par år hos Norrporten har Jens gått vidare som fastighetsförvaltare på Höganäs kommun.

Han trivs med att ha en bred roll, där det gäller att ha en övergripande koll på allt.

Jag som är duktig med bollar tycker det är roligt att jobba som förvaltare – i den rollen har man verkligen många bollar i luften samtidigt, avslutar Jens med ett skratt!


Vill du också ha en bra plattform och en stabil grund att stå på som fastighetsförvaltare? Läs mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB om du har några frågor. Du når henne på lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen