Logo

Designintresserad projektledare lär om fastighetsaffären för att kunna ta ännu bättre beslut

Såhär i bokslutstider är det bråda tider på ekonomiavdelningar runt om i landet. Katarina Holm på Geely Innovation Centre bestämde sig att få bättre ekonomisk koll som projektledare för ett campus med multifunktionella varianter av kontor, hotell och designstudio.

Katarina Holm.png

Katarina Holm

Designintresset ledde till fastighet

Katarina jobbade tidigare som designprojektledare på Geely Design, som ingår i Geely koncernen (som bland annat är ägare av Volvo Personvagnar). Eftersom hon hade förståelse för vilket behov som fanns för att kunna bygga en ny designstudio blev hon tillfrågad om att vara med i projektet. Hennes första uppdrag var att arbeta med kravställning för stora delar av fastighetsområdet. 2017 började arbetet Geely Innovation Centre som ska bli ett campus med multifunktionella varianter av kontor, hotell och designstudio.

En helhetsbild av fastighetsaffären

Katarina har en ingenjörsbakgrund och har lätt för siffror. Däremot har hon valt att profilera sig mer åt design, så ekonomi är inte huvudintresset – men ack så viktigt! Katarina kände att hon ville få en större förståelse för finans- och ekonomisidan i affären, men även internt. Hon ville även få en större helhetsbild av fastighetsbranschen då hon varit mer produktorienterad i sin tidigare profil. Dessutom ville hon få en större förståelse för hur det ekonomiska fungerar bakom ett fastighetsbolag för att kunna ta ännu bättre beslut framöver i sitt arbete. Hon hoppades få det hon sökte via en utbildning hos BFAB. Infriades förväntningarna?

– Ja, absolut, förväntningarna infriades med råge. Jag upplever att ekonomidelen är rätt ologisk, men regelverk, aktivering av kostnader, olika kostnadsslag har jag fått en bättre förståelse för samtidigt som jag fått en eftersökt helhetsbild. Jag hoppas på fler projekt kopplat till fastigheter i framtiden!


Geely Innovation Centre in Europe kommer att bli ett öppet campus med multifunktionella byggnader på Lindholmen i Göteborg. Här kommer du möta en oväntad kombination av restauranger, hotell, kaféer och butiker, förutom kontor och lokaler för konferenser och evenemang. Nyfiken att veta mer? Läs mer här.

Vill du också få bättre koll på ekonomin för att kunna fatta bättre beslut? BFAB har flera kurstitlar inom fastighetsekonomi nischade mot olika roller.

Tveka inte att kontakta Lillemor Runesson om du vill veta mer!
lillemor.runesson@bfab.se 073–600 92 03

Till toppen