Logo

"Med utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare i ryggen var jag redo att ta nästa steg"

Fredrik Fundberg började arbeta inom fastighetsbranschen redan för 22 år sedan. Här trivs han och vill stanna minst lika länge till. Att gå utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltare valde han för nätverket, de välrenommerade föreläsarna och för att bredda sig ytterligare inom förvaltarrollen. Ett lyckokast visade det sig – kursen gav nycklar till en ny tjänst. 

Fredrik Fundberg "Med kursen i ryggen var jag redo att ta nästa steg"

Fredrik Fundberg

Omorganisatonen skapade nya karriärsmöjligheter

Fredrik hade närmare 20 års erfarenhet som fastighetsskötare på Lundbergs, den sista tiden som arbetsledare med ansvar för bland annat inre underhåll och besiktningar, när de blev uppköpta av Carnegie. I omorganisationen öppnades en möjlighet till kompetensutveckling och Fredrik förhandlade sig till att få gå utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare på BFAB.

– Det var intensiva kursträffar med kompetenta föreläsare, och även om det var mycket teori så kändes det nära vår jobbvardag. Vi kunde utbyta erfarenheter och diskutera olika case, berättar Fredrik.

Hade nytta av nätverket direkt

Deltagarna kom från hela landet, var från cirka 30 år till en bit över 50 och andelen kvinnor och män var närmare 50/50. Fredrik beskriver det som en bra mix, och eftersom de arbetade med allt från kyrkor, till flygplatser, järnväg och bostadshus fanns det mycket att lära av varandra. 

– Man behöver ha förkunskap för att kunna tillgodogöra sig utbildningen ordentligt. Och för att kunna bidra med något till de andra, säger Fredrik.

Nya kontakter ledde till nytt jobb

De nya kontakterna han fick genom kursen blev betydelsefulla. Sedan drygt två månader tillbaka har han ett nytt jobb på Vingåkers kommunfastigheter. En tjänst han blev rekommenderad att söka via det nya nätverk han byggt upp.

- Med kursen i ryggen var jag redo att ta nästa steg och jag är glad att jag fick hjälp på vägen, säger Fredrik och berättar vidare, - Nu har jag fler verktyg som jag kan använda, jag kommer till exempel bli involverad i nyproduktion- och ombyggnadsprojekt framöver, vara med och bygga förskola och renovera slott.

Fredrik vill fortsätta vårda sina kontakter

Kursdeltagarna har nu en grupp på Facebook där de kan mötas, men Fredrik säger samtidigt att han inte känner tvekan inför att lyfta luren och kontakta någon.

- Jag kommer nog nyttja nätverket mer framöver. Kyrkor och slott brottas ju till exempel med samma problematik kring hur vi får in modern utrustning i gamla hus med gamla byggnadskonstruktioner utan att förstöra helheten, resonerar Fredrik.

"Alla som jobbar som förvaltare borde få gå den!"

Det som fått honom att stanna kvar i fastighetsbranschen och välja att fortsätta vidareutvecklas är att det alltid finns något nytt att hugga tag i, något nytt att lära sig och att jobbet ständigt innebär möten med nya människor. Här vill han stanna minst lika länge till.

Hans råd till den som ska gå kursen är att se till att avsätta tid efter träffarna, tid att processa allt det nya och låta det ”sjunka in”. Inför tentamen, som görs några veckor efter avslutad kurs behöver det också finnas tid för att samla ihop sig och repetera.

Fredrik är tacksam över att kursen inte enbart gav honom nya kunskaper, utan även nya bekantskaper och ett nytt jobb. Entusiasmen går inte att ta miste på när han utbrister:

– Alla som jobbar som förvaltare borde få gå den!


Vill du också ha en bra plattform och en stabil grund att stå på som fastighetsförvaltare? Läs mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB om du har några frågor. Du når henne på lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen