Logo

”Jag tror att utbildningen kommer ge mig ännu mer insikt i förvaltarrollen.”

Efter avslutad YH-utbildning arbetade Johanna Sandberg som kundförvaltare på Stockholmshem, samt även en del med uthyrning. Sedan några år tillbaka arbetar hon numera som fastighetsförvaltare på Telge Fastigheter AB. Som en del i sin karriärutveckling har Johanna fått möjlighet att gå utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – kvalificerad fastighetsförvaltning.

Vi fick låna Johanna några minuter efter hennes första utbildningsblock för att få veta mer om henne och vad hon hittils tagit med sig.

Johanna2.jpg

Johanna Sandberg

Varför går du utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare?

– Dels har många kollegor gått den tidigare och de tyckte den var jättebra. Jag har verkligen fått bra interna recensioner från mina kollegor innan kursen. Jag vill även fräscha upp mina kunskaper, utbildning är en färskvara. Min chef menar att det är en styrka att gå utbildningen när man har lite i bagaget kunskapsmässigt och det är väldigt kul att se vad jag kan idag jämfört med när jag gick min YH-utbildning.

Vad gillar du mest med fastighetsbranschen? Varför?

– Det är en intressant och väldigt spännande bransch. Det kommer att byggas mycket framöver och därför känns det extra roligt att vara en del av den här branschen. Allt från mark till slott ska förvaltas så branschen är bred; man kan jobba med i princip vad som helst! Det är också lätt att vidareutvecklas eftersom man kan arbeta både privat och kommunalt med bostäder, lokaler och så mycket annat. Det finns verkligen så många olika aktörer att arbeta med. Dessutom lär jag mig något nytt varje dag, det kommer nog ta lång tid innan jag känner mig fullärd!

Vad tror du att kursen kommer ge dig i din yrkesroll framöver?

– Jag tror att kursen kommer ge mig ännu mer insikt i förvaltarrollen, även om jag tidigare gått en YH-utbildning. Min chef tyckte det vore klokt att gå den här utbildningen för att få lite mer input och hålla sig uppdaterad. Jag lärde mig vissa saker under YH-utbildningen som jag nu får fördjupa mig i eller får fräscha upp kunskaperna om, t.ex. AFF som är ett hjälpmedel för att upprätta avtal inom bland annat fastighetsförvaltning.

Har du några fler förväntningar?

– Dels att det ska bli jättekul att träffa branschfolk och jämföra hur man arbetar på olika ställen. Det är spännande och roligt att knyta nya kontaktnät och samtidigt få fördjupa kunskaperna ytterligare och applicera dem i vardagen.

Vad tar du med dig redan nu från det första blocket?

– AFF:en som vi pratade om andra dagen och det sista blocket vi hade. Då pratade vi mycket om vikten av tydlighet och vart man är på väg någonstans. Det sistnämnda kan jag applicera både i vardagen och på jobbet. Vi fick göra en jättebra övning där vi låtsades att vi skulle byta marker med varandra. Då blev det väldigt tydligt varför en tydlig riktning är så viktigt.

Vilket kommande block ser du mest fram emot under utbildningen framöver?

– Fastighetsekonomin, det är en så viktig del att ha bra koll på.

Är det något du vill lyfta som jag inte har frågat om?

– Det var väldigt bra föreläsare! Det kändes att alla var extremt kunniga och erfarna inom sina områden. De verkar ha arbetat med det här väldigt länge. Alla föreläsare var intressanta, engagerade och lätta att lyssna på. Jag ser verkligen fram emot nästa block i december!


Vill du veta mer om programmet? Här kan du läsa mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB om du har några frågor. Du når henne på lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen