Logo

Lillemor Runesson om utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare

Lillemor Runesson

Vi ställer fyra snabba frågor till Lillemor Runesson, programansvarig för utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare - Kvalificerad fastighetsförvaltare.

Hej Lillemor! Du har varit programansvarig för BFAB:s utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare i sju år. Berätta, vad innebär ditt uppdrag?

Jag ska se till så innehållet i utbildningen är högkvalitativt, intressant och aktuellt. Förvaltarrollen har en tendens att växa och innefatta fler och fler kompetenser. Jag letar alltid efter kunniga föreläsare som kan sitt ämne och som även har en pedagogisk och rolig förmåga att få ut sitt budskap.

Du har träffat alla deltagare de senaste sju åren, närmare 250 diplomerade fastighetsförvaltare, hur skulle du sammanfatta vad man tycker om programmet?

Många säger att man är glad över att få bredden och helheten utan att bli expert, de vet var man hittar informationen om den behövs och behöver inte förlita sig på dyra advokater, ekonomer eller entreprenörer. De känner sig säkrare och tryggare i sin roll.

De flesta slås också över hur fort utbildningen gick och är alltid lite ledsna när utbildningen är över. Kontakterna och nätverken är viktiga och lever ofta vidare.

Har du något särskilt minne eller solskenshistoria att dela med dig av?

Det finns många. Personer som fått nya roller efter utbildningen. En av våra yngsta deltagare stod själv i domstolen och vann ett mål med kunskaper han fått i utbildningen - kostnaden för utbildningen betalade sig redan där. Det är speciellt att få följa deltagare under ett helt program och även efteråt. Hos många deltagare gör jag studiebesök och flera år efter utbildningen kan folk höra av sig och berätta anekdoter eller framgångssagor.

Vad vill du säga till dem som funderar på att hoppa på programstarten i vår eller i höst?

Vi genomför nu den 58:e omgången. Det visar tydligt att utbildningen står för kunskap, kvalitet och är en utbildning med högt renommé. Den bästa marknadsföringen är när deltagare och företag rekommenderar kollegor i branschen.


Vill du veta mer om programmet eller säkra din plats till nästa programstart? Har du frågor till Lillemor eller vill prata med någon tidigare deltagare?

Läs mer om utbildningen här.

Eller kontakta: Lillemor Runesson på lillemor.runesson@bfab.se alt. 0736-00 92 03.

Till toppen