Logo

Man skapar inte en bra utbildning bakom ett skrivbord

Lillemor Runesson

För Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB, är det viktigt att aldrig stagnera. Hon är mån om att de utbildningar hon ansvarar över ständigt utvecklas och uppdateras utifrån branschens behov. En av utbildningarna som Lillemor ansvarar för är BFAB:s flaggskepp Diplomerad fastighetsförvaltare

Utbildningsprogrammet har erbjudits i över 30 år, men är alltid lika aktuell. Läs mer om det ständigt pågående arbetet för att hålla utbildningen top notch.

En verklig eldsjäl

Sedan åtta år tillbaka är Lillemor Runesson utbildningsansvarig på BFAB. Det märks att Lillemor brinner för sitt arbete då det är genuin glädje, kraft och engagemang bakom varje svar.

En gedigen utbildning för den som vill ta nästa steg i karriären

Utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare är utformad för den som vill utveckla sina kunskaper inom fastighetsförvaltning och ta ytterligare ett steg i karriären. Utbildningen är 16 dagar och uppdelad på sex tillfällen där teori varvas med praktiska gruppövningar. Efter genomförd utbildning har deltagarna med sig relevanta verktyg att använda i arbetsvardagen.

Vad innebär din roll som utbildningsansvarig?

– Min roll är väldigt rolig och bred. Huvudsakligen är det min uppgift att se till att utbildningen fylls och det görs genom att innehållet ständigt skruvas så att det är rätt i tiden. Jag vill se till att utbildningen alltid håller en top notch-kvalité, där föreläsarna såväl som innehåll ständigt utvärderas.

Lillemor fortsätter:

– Det som deltagarna inte ser är arbetet som regelbundet sker ”bakom kulisserna” där mina kollegor, föreläsarna och jag själv ständigt utvärderar och reviderar utbildningarna så att de hela tiden ska hålla högsta kvalitet. Jag menar att man inte kan skapa en riktigt bra utbildning bakom skrivbordet. En av de viktigaste delarna i min roll är omvärldsbevakning och att följa branschens utveckling.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

– Det är kundkontakten, att ständigt kalibrera utbildningarnas innehåll och leta reda på rätt föreläsare. Jag uppskattar verkligen de olika kreativa delarna.

Vem passar utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare för?

– Utbildningen passar alla som har arbetat ett tag i fastighetsbranschen och som vill ta nästa steg. Dels de som arbetar i en annan roll och fått en ny befogenhet, det kan vara en bovärd eller drifttekniker som blivit befordrad till förvaltare och som arbetsgivaren vill lyfta kunskapsmässigt. Men utbildningen passar även mer erfarna förvaltare som behöver en skjuts, vill få en nytändning och ett kunskapslyft. Många deltagare brukar kunna mycket om ett ämne sedan tidigare men de har mindre kunskap om andra delar. I den här utbildningen får de både bredden och plattformen att göra allt i förvaltarrollen.

Avslutningsvis berättar Lillemor att det regelbundet händer att deltagarna talar om att de haft kollegor som själva gått utbildningen och rekommenderat den vidare – det bästa betyget man kan få!


Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Lillemor på lillemor.runesson@bfab.se eller 073-600 92 03.

Till toppen