Logo

"Nätverkandet är minst lika viktigt som utbildningsinnehållet”

Fredrik Renå

Fredrik Renå har en gedigen fastighetsbakgrund. I nästan 10 år arbetade han som fastighetsekonom och förvaltare. Sedan flera år är han numer regionchef för Catena i Malmö. För att utvecklas i sin karriär har Fredrik gått utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning, en utbildning som gav honom nya perspektiv på förvaltning och ett stort nätverk.

Berätta lite om vem du är och din bakgrund?

– Jag är civilekonom i grunden och har jobbat med fastigheter i över 10 år. Jag började som fastighetsekonom och gick sedan över som förvaltare i Tribona. När Tribona blev uppköpta av Catena fortsatte jag som förvaltare där och under våren 2020 blev det tillfälle att ta över som regionchef.

Vad tyckte du om utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare?

– Jag tyckte utbildningen var bra, den ger många olika perspektiv på förvaltning. Innehållet i utbildningen får ju olika vinklar beroende på vilka deltagare som är med och det ger mycket att få höra andras erfarenheter och vilka dagliga utmaningar man som förvaltare står inför beroende på om du jobbar med bostäder, lokaler, eller som i mitt fall, lager- och logistikfastigheter.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen?

– Jag har haft bra koll på det mesta inom förvaltning men har verkligen haft stor nytta av de nya vinklar på förvaltarrollen som de andra deltagarna bidrog med. Och framförallt har jag fått ett nätverk som jag haft stor nytta av.

Har du något särskilt minne från utbildningstiden att dela med dig av?

– Inget särskilt minne direkt men den glada stämningen, vi var ett riktigt bra gäng. Det blir väldigt bra när utbildningen är förlagd på en konferensgård, man spenderar kvällarna ihop och nätverkandet är minst lika viktigt som utbildningsinnehållet.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna utbildning?

– Var beredd på att lägga ganska mycket tid på utbildningen och i gengäld får du ett fantastiskt nätverk och väldigt bra överblick på många intressanta områden inom förvaltning som du kanske inte kunde så mycket om innan.


Vill du också ha en bra plattform och en stabil grund att stå på som fastighetsförvaltare? Läs mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, utbildningsansvarig på BFAB om du har några frågor. Du når henne på lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen