Logo

”Redan under det första blocket fick jag det bevisat att jag var på rätt plats och på rätt väg.”

Marlene Bergström

Vi har många nöjda deltagare som gått utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – kvalificerad fastighetsförvaltning. En av dem är Marlene Bergström, kundförvaltare på Statens fastighetsverk (SFV).

Vi fick låna Marlene några minuter efter att hon avslutat sitt första intensiva utbildningsblock för att få veta lite mer om henne och varför hon går utbildningen.

Marlene började arbeta på Statens fastighetsverk 2003. Hon har haft flera olika roller inom organisationen innan hon landade i tjänsten som kundförvaltare.

– Tänk att jag har ett så roligt jobb! Det är en lyx, inleder Marlene glatt.

Vad tycker du mest om med din yrkesroll?

– Det är så roligt att arbeta med statliga byggnadsminnen som är en udda nisch inom branschen. Jag känner verkligen att jag har en påverkan och bidrar till något större i samhället genom att arbeta med de här fastigheterna. Jag brinner också för kundvården. Att möta hyresgästerna är bland det roligaste i tjänsten!

Hur kommer det sig att du går utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare?

– Jag har faktiskt önskat att få gå den under en längre tid, men av olika anledningar har det inte blivit så. Men nu passade det! Jag har också många kollegor som har gått den här utbildningen. Den är välkänd inom SFV och jag har bara hört positiva omdömen.

Vad tar du med dig redan nu från det första blocket?

– Jag tar med mig att jag redan under det första blocket fick jag det bevisat att jag var på rätt plats och på rätt väg. Jag tar också med mig att det gäller att vara en generalist, se helheten och fortsätta att älska problemlösning för att vara fortsatt engagerad i mitt jobb.

Vilket kommande block ser du mest fram emot framöver?

– De block där vi fördjupar oss, särskilt i fastighetsekonomi och fastighetsjuridik. Genom att gå den här kursen vill jag i framtiden kunna växa i min nuvarande roll, bland annat genom att vara en förstärkande resurs och avlasta min nya chef inom de arbetsområdena. Jag ser verkligen fram emot det!


Vill du också ha en bra plattform och en stabil grund att stå på som fastighetsförvaltare? Läs mer om Diplomerad Fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, programansvarig på BFAB om du har några frågor. Du når henne på lillemor.runesson@bfab.se alt. 073–600 92 03.

Till toppen