Logo

Sonny på Stockholmshem om satsningen på "Områdestekniker 2.0"

Sonny Söderström

Stockholmshem är Stockholms största bostadsföretag och verksamt sedan 1937. I drygt 27 000 lägenheter bor över 51 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Här arbetar 60 områdestekniker med att varje dag hjälpa hyresgästerna och ta hand om fastigheterna. Under hösten 2018 har Stockholmshem och BFAB under gemensam flagg startat upp ett program för "Områdestekniker 2.0" som består av olika kunskapsblock blandat med interna genomgångar.

Vi säger hej till Sonny Söderström, en av distriktscheferna på Stockholmshem och engagerad projektledare för denna kompetenssatsning som omfattar samtliga områdestekniker.

Hej Sonny, berätta, vad är bakgrunden till er satsning?

Vi vill uppgradera rollen som områdestekniker! Med kunnande, status och stolthet vill vi visa att vi satsar på våra killar och tjejer och att vi håller i det vi lär oss så det får effekt i vardagen.

Hur har BFAB kunnat vara till stöd?

BFAB har lyssnat på oss och skissat upp hur vi skulle kunna göra. De har visat både på vad de kan tillföra och vad vi kan göra själva. Sen har de ett proffsigt genomförande också. Just nu körs andra genomförandet av block 1 "Fastighetstekniken och dess system" samt "Fastighetsägarens ansvar i praktiken".

Hur känns det att vara igång?

Att läsa utvärderingarna har varit väldigt roligt, toppbetyg – och det känns på stämningen också. Rätt nivå och innehåll för målgruppen. Spännande att testa digitala verktyg som "kunskapskollen" som BFAB tagit fram. Vi var inte redo för att prata om en "tentamen" men tycker att vi gemensamt hittat en modell som passar oss.

Vad ser du fram emot härnäst?

Kunskapsblocken kring kundbemötande med koppling till Stockholmshems värdeord. Och sen att fortsätta att prata om allt vi lär oss ute på lokalkontoren. Jag tycker att vi fått med oss många verktyg för att fortsätta jobba med nya kunskaper.

Vilket råd vill du ge till andra som skulle vilja göra något liknande?

Skratt, prata med Lillemor och Frida. De har superkoll och massa bra idéer.


Har du frågor till Sonny Söderström?

Maila honom på: sonny.soderstrom@stockholmshem.se.

Vill du också höja kompetensnivån i din organisation?

BFAB har stor erfarenhet av att ta fram skräddarsydda utbildningar som passar ditt företags utgångsläge och målsättningar. Kontakta någon av oss för att få veta mer:

Frida Palmgren, vd BFAB, frida.palmgren@bfab.se

Lillemor Runesson, utbildningsansvarig fastighet och kundansvarig för Stockholmshem, lillemor.runesson@bfab.se.

Till toppen