Logo

Vi välkomnar Tobias Olofsson-Bierfeldt som ny instruktör hos STF!

Välkommen Tobias Olofsson-Bierfeldt, vår nya instruktör för Luftledning – fridledning/BLL och Luftledning – Hängkabel!

Tobias Olofsson-Bierfeldt

Vad arbetar du med utöver att vara instruktör för STF Ingenjörsutbildning?

– När jag inte är på STF Ingenjörsutbildnings övningsanläggning i Bjurfors och instruerar så arbetar jag som AMS-tekniker inom stations- och ledningsunderhåll på Vattenfall Services.

Vad var det som lockade med att bli instruktör?

– Jag kom själv i kontakt med STF när jag vidareutbildade mig inom bl.a. AMS och dessutom är min duktiga kollega Mattias Hellström instruktör för STF. Därför vet jag att utbildningarna står för hög kvalitet. Det är roligt att få träffa andra branschkollegor från hela landet och framför allt att både utbyta och dela med sig av erfarenheter. Att få se andras utveckling över tid, när de kommer tillbaka för påbyggnadsutbildningar är också fint!

Hur arbetar ni med säkerheten under utbildningarna?

– Säkerheten är superviktig! Vi har ett mycket högt säkerhetstänk under alla utbildningstillfällen. Jag har även märkt en positiv utveckling över tid att branschen i stort börjat ta säkerheten på allvar. Vi är mycket noggranna med att medvetandegöra kursdeltagarna om riskerna på varje station.

Tobias fortsätter:

– Det handlar om grundläggande riskhantering. Varje utbildning har olika säkerhetsfokus utifrån de olika momenten beroende på om man arbetar med AUS (Arbete utan spänning); ANS (Arbete nära spänning) eller AMS (arbete med spänning).


Om du vill få grundläggande kunskap i säker stolpklättring och byggnation, reparation och underhåll av friledningar 0,4-24 kV rekommenderar vi dig att gå kursen Luftledning – fridledning/BLL. Om du även vill fördjupa dina kunskaper av uppförande av stolpstation, jordtag och avsäkring i stolpe ingår också i kursen är Luftledning – Hängkabel kursen för dig!

Till toppen