Logo

El- och energiutbildningar online – Så går det till

En del av våra utbildningar på STF erbjuds i form av onlineutbildning, alternativt med möjlighet till att förlägga merparten av undervisningen online – smidigt och flexibelt för dig som idag arbetar inom el- och energibranschen. Här kan du ta del av våra olika standardtyper för digitala undervisningsformer av våra el- och energiutbildningar!

Digitalt klassrum – Klassisk onlineutbildning

I det digitala klassrummet träffar du föreläsaren och de andra deltagarna online på schemalagd tid, via videokonferens. Utbildningsinnehållet blandas med diskussioner, övningar och cases, precis som om du deltagit på plats i ett fysiskt klassrum. Det du behöver för att delta är en dator, surfplatta eller mobil med kamera, mikrofon och en stabil internetuppkoppling.

Exempel på kurser inom el och energi som hålls genom Digitalt Klassrum: 

  • Ledningsdimensionering enligt HB 421
    Du får kunskap i vilka regler som gäller för dimensionering av kablar och skydd enligt gällande Elinstallationsregler, SS 4364000.

  • ESA 19 – Fackkunnig Repetition
    Via ESA följer elbranschen arbetsmiljölagen, elsäkerhetslagen och branschens tolkning av SS-EN 50110-1 Skötsel av elektriska anläggningar. ESA ett exempel på sådana anvisningar som avses i Elsäkerhetsverkets föreskrifter.

Hybrida klassrum – Välj deltagande mellan fysiskt eller online 

Hybrida klassrum innebär att du själv kan välja om du vill och/eller har möjlighet att delta fysiskt eller i digitalt klassrum.

Exempel på kurser som hålls via hybrida klassrum:

  • Vattenkraftteknik
    Här får du grundläggande kunskaper om vattenkraftteknik, allt ifrån dammar och turbinteknik till anslutning mot elnätet. 

eLearning – Onlineutbildning när det passar dig 

eLearning är en interaktiv utbildning där bilder, grafik, film, animation, text och ljud kombineras. eLearning som undervisningsform innebär att du loggar in i vår lärplattform via din dator, surfplatta eller mobil, och sedan deltar i en eller flera digitala läraktiviteter. Utbildningen kan ske var du vill och när tid finns, den kan tas i din egen takt, pausas och repeteras.

Blended learning – Både fysiskt och online

Blended learning är en undervisningsform som innefattar utbildning både i klassrum och onlinebaserad undervisning. Det kan rent konkret innebära förberedande inlärning med digitala läraktiviteter som sedan följs upp av praktiska övningar som enklast utföres på plats i klassrum. För att delta i kursens onlinemoment loggar du in i vår lärplattform via din dator, surfplatta eller mobil.

 

Vill du veta mer om våra onlineutbildningar inom el och energi?

Här hittar du vanliga frågor och svar! 

Vill du ha mer information om vårt kursutbud på STF?

Tveka inte att ta kontakt med oss, vi hjälper dig gärna!

Login Lärplattform

Redo att gå din eLearning? Logga in här >

Till toppen