Logo

Artikelarkiv

Lika lätt att räkna rätt i hybridklassrummet

STF Ingenjörsutbildning är ett av många bolag inom utbildningsbranschen som snabbt utvecklat det digitala utbildningserbjudandet. Nya förutsättningar och beteenden har världen runt medfört nya utmaningar för både utbildningsarrangörer, deltagare och föreläsare. En av dem är Jimmy Vylund som föreläser på utbildningen Selektivplaner – för elanläggningsskydd. Han var själv fundersam kring hur utbildningen skulle fungera och tas emot i ett hybridformat.  Idag är han glad över att han testade. Det var några utmaningar på vägen – men Jimmy konstaterar att slutresultatet blev riktigt lyckat! 

Läs mer

Specialist från Kanada utbildade Vattenfall Services tekniker

Vattenfall Services Nordic AB började redan 2017 använda metoden arbete med spänning barhand på 400 kV. En metod som innebär att teknikerna kan utföra underhållsarbete utan att behöva slå av spänningen. STF Ingenjörsutbildning utbildar Vattenfall Services tekniker i metoden och anlitar Tim Olson, konsult och elingenjör från Winnipeg i Kanada, som instruktör. Tim konstaterar att utbildningen är unik i sitt slag och innehåller många unika moment.

Läs mer

Arbete med spänning – en unik och tidsbesparande metod

Att bryta strömmen vid underhåll i luftbärande ledningar är kostsamt, tar tid och kräver god planering från alla inblandade parter. Genom arbetsmetoden arbete med spänning (AMS) slipper man den problematiken! Marcus Nord, kraftledningsmontör på Vattenfall Services Nordic AB och instruktör på STF Ingenjörsutbildning, delar i den här artikeln med sig om fördelarna med AMS. Han berättar även om varför Sverige är det enda landet i världen där tekniker vinschas upp till ledningarna.

Läs mer

Unik 400 kV barhandutbildning på uppdrag av Vattenfall Services

Historia har skrivits utanför Hallsberg! Under två veckor har en grupp engagerade eltekniker från Vattenfall Services Nordic AB deltagit i en unik utbildning i metoden arbete med spänning 400 kV barhand. Endast en gång tidigare har det i Sverige utförts barhandsutbildning på en så pass hög spänning. Läs mer om en utbildning med unika moment och vad Niklas Rosén, tekniker elkraft, tyckte om att koppla upp sig mot så hög spänning.

Läs mer

Urban ser fram emot mer arbete med spänning

Urban Karlsson är tekniker på Vattenfall Services Nordic AB och har vid flera tillfällen varit med och tittat på när kollegor arbetat skarpt med AMS (arbete med spänning). Lockad av att få själv få lära sig arbetsmetoden ansökte även Urban till utbildningen Arbete Med Spänning – Isolerstång – Luftledning – Lokalnät – E2.

– Jag hade varit nyfiken i flera år och blev så glad när jag också fick utbilda mig inom AMS!

Vi träffade Urban på STF Ingenjörsutbildnings utbildningsanläggning i Bjurfors, där han utför sin fjärde av totalt fem utbildningsdagar. Han har tidigare under året genomfört grundutbildningen i arbete med spänning och går nu fortsättningsutbildningen.

Läs mer

Frida Palmgren ny styrelseledamot i Almega utbildningsföretagen

Frida Palmgren, vd för STF Ingenjörsutbildning och BFAB, har vid årsmötet valts in som ny styrelseledamot i Almega utbildningsföretagen.

– Jag har varit suppleant i styrelsen i två år, men tar nu plats som styrelseledamot och kommer även vara aktiv i utskottet för B2B, säger Frida Palmgren. Jag kommer in med perspektivet av företagsfinansierad vidareutbildning och kommer kunna komplettera aktörer med infallsvinklar från till exempel yrkeshögskola. Utbildningsbranschen är i ett spännande skede där tradition möter innovation.

Läs mer
Till toppen