Logo

Anna fick en stabilare grund i arbetsvardagen med utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare

Tidigare fick läsare bekanta sig med Anna efter att hon gått första blocket av utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning. Nu har hon, tillsammans med övriga deltagare av den 59:onde utbildningsomgången, mottagit sitt diplom och avslutat det sjätte och sista blocket. Anna kan därmed stolt titulera sig diplomerad fastighetsförvaltare.

Anna Rosendahl

Ett år av nya lärdomar

Vi träffar Anna Rosendahl, fastighetsförvaltare på Norrtälje kommun, på konferensanläggningen Bergendal med sina sköna omgivningar och vackra utsikt över Edsviken i Sollentuna. Efter cirka ett års studier parallellt med jobbet ber vi Anna berätta om utbildningstiden och summera sina lärdomar.

Vad har du tagit med dig av utbildningen i din arbetsvardag?

– Framför allt har jag tagit med mig att utbildningen gett mig en större trygghet i min yrkesroll. Jag känner mig till exempel säkrare i dialogen med både kollegor och hyresgäster då jag har en mer stabil grund att stå på kunskapsmässigt. När olika typer av frågor dyker upp i vardagen så har jag nu en gedigen ”verktygslåda” att plocka information från. Och det jag inte kan ge svar på direkt vet jag vart jag ska leta efter svaren för att sedan kunna återkomma i frågan.

Vilket block har varit mest värdefullt för dig i din förvaltarroll?

– Hyresjuridiken, helt klart! Det var väldigt givande att få lära mig mer om de juridiska delarna som berör bland annat hyreskontrakt och uppsägningstider. Den kunskapen kunde jag koppla väldigt direkt till mitt arbete efter avslutat block. Vi som gick utbildningen har väldigt olika typer av roller beroende på om vi arbetar kommunalt eller privat. Så de som arbetar privat verkade ha ännu större nytta av blocket gällande fastighetsekonomi.

Det sista blocket består alltid av en diplomeringsceremoni kombinerat med ett föreläsningstema som organiseras utifrån de behov och önskemål som deltagarna uttrycker under tidigare utbildningstillfällen. Annas grupp, tillika den 59:onde gruppen diplomerade fastighetsförvaltare, fick förmånen att lyssna till Lasse Gustafsson, konsult inom performance management från We Make It Happen.

Vad föreläste Lasse om och vad tog du med dig?

– Lasse föreläste om hur vi kan effektivisera arbetsvardagen med mentala teoretiska och praktiska hands on-strategier. Många i förvaltarrollen upplever att en stor del av jobbet går ut på att släcka bränder. Man lägger mycket av sin tid på arbetsuppgifter som hamnar bland ”bråttom och viktigt”.

Anna fortsätter entusiastiskt:

– Det handlar om att inte låta andra styra dig och hur du fördelar din tid, utan du kan styra upp det själv med rätt verktyg. Lasse gav oss tydliga och praktiska verktyg som vi kommer kunna implementera direkt vi är tillbaka på jobbet. Genom att schemalägga och strukturera på ett mer effektivt sätt kan man minska prokrastineringen och ta kommando över sin tid och därmed minska stressen. Jag ser fram emot att börja använda mig av de här strategierna framöver!


Är du nyfiken på en heltäckande utbildning inom fastighetsförvaltning för att utvecklas och ta ett steg ytterligare i karriären? Läs då mer om utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Till toppen