Logo

Fastighetsutbildning med coach ger resultat på flera plan i livet!

”Alla som får chansen borde ta del av dessa coachningstillfällen!”, säger Patrik Lövberg, entusiastisk deltagare på utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning och Property Manager på Telia.

Patrik Lövberg

Diplomerad fastighetsförvaltare – nu med personlig coachning

En av de senaste nyheterna på BFAB:s flaggskeppsutbildning är att varje deltagare får tillgång till personlig coachning genom HR-konsulten och coachen Lisa Nisser, f.d. HR-ansvarig på Lundbergs fastigheter. Coachningstillfällena är till för att stötta deltagarna med såväl deras professionella som personliga utveckling. Ett steg i att deltagarna ska kunna vidareutvecklas på ännu ett plan under utbildningens gång.

Goda vitsord och flexibelt upplägg gjorde valet lätt

Patrik började på Telia för sex år sedan och har haft en bredd av roller inom organisationen. Sedan ett och ett halvt år är han Property Manager med fokus på ekonomisk förvaltning vad gäller Telias större bestånd av specialbyggnader.

Då Patrik var ny i rollen hade han en dialog med sin chef om hur han kunde fördjupa sina kunskaper ytterligare. Efter att ha undersökt olika utbildningar föll valet slutligen på BFAB:s erbjudande. Delvis då en tidigare kollega delade med sig av sina vitsord efter att tidigare gått utbildningen. Men även på grund av att utbildningens upplägg passade Patrik bra, då han kunde genomföra de sex utbildningsblocken parallellt med att fortsätta arbeta. Ett utbildningsval som han är mycket nöjd med!

Hur fungerar coachningsprocessen?

– Vi får möjlighet att träffa Lisa en gång efter varje genomfört utbildningsblock. Från början blev vi erbjudna att träffa henne i Norrköping som hon utgår från om vi ville, men på grund av pandemin har vi kört mötena digitalt. Men det har fungerat bra!

Patrik fortsätter:

– Lisa har hållit procesessen väldigt öppen och flexibel. Det är väldigt öppet vilka ämnen vi kan prata om både på det professionella och privata planet. Jag har berättat vad jag önskar prata om och hon har skräddarsytt upplägget utifrån det. Lisa har mångåriga erfarenhet inom HR-relaterade frågor, vilket märks. För min egen del har vi bland annat berört om hur jag ska hantera min roll och olika arbetsrelaterade situationer.

Patrik berättar också att det varit en del professionella utmaningar, bland annat kopplat till att han mest arbetar hemifrån. Det har Lisa hjälpt Patrik att tackla. De har även pratat en del om självinsikt och självsäkerhet.

Hur har du upplevt att coachningen påverkat dig?

– Jag har inte haft en coach förut så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig från början. Men det har verkligen varit en positiv upplevelse! Tillsammans har vi vänt och vridit på olika frågor, vilket är nyttigt och ger nya perspektiv. Lisa hjälper mig bland annat att hitta nya tankesätt kring olika yrkesmässiga frågor som berör min roll i en arbetsmiljö som skiljer sig från det vanliga, speciellt nu under pandemin.

Patrik menar att coachningen framför allt har hjälpt honom att hitta en bättre balans mellan privatlivet och jobbet. Han berättar entusiastiskt vidare:

– Ibland händer så mycket samtidigt att det blir svårt att veta hur man ska prioritera då mycket går in i varandra. Det mentala välmåendet är superviktigt! En förkylning är så konkret, men de mentala bitarna kryper sig på utan att man märker det. Då är det bra att ha verktyg för att kunna sortera olika saker som händer för att kunna hantera vad som behöver göras, och på vilket sätt.

Har du något medskick till framtida deltagare som ska gå Diplomerad fastighetsförvaltare?

– Alla som får chansen borde ta del av dessa coachningstillfällen! Det har verkligen varit jättebra tillfällen som gett mig mycket både på ett professionellt och personligt plan. Man kanske är skeptiskt inte riktigt vet vad coachning innebär, men ge det en ärlig chans. Det kan hjälpa dig så mycket på flera plan i livet!


Klicka här för att läsa mer eller kontakta utbildningsansvarig Lillemor Runesson på 073-600 92 03 eller lillemor.runesson@bfab.se.

Till toppen