Logo

Kurs i energioptimering ger Robin rätt verktyg i arbetet!

Robin Norlén

Vi fångade Robin Norlén, fastighetschef på Mälarenergi, för att ta tempen mellan lektionerna under hans första kursdag på utbildningen Energioptimering.

Varför går du utbildningen Energioptimering?

– Jag gick utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare och blev diplomerad förra året. Vid den tiden var jag förvaltare och under året som gått har jag avancerat till fastighetschef. Mälarenergi förstår verkligen vikten av kontinuerlig fortbildning och ville därmed att jag skulle fortsätta fördjupa mina kunskaper i min nya ledarroll. Så jag ska gå denna kurs nu och sedan Underhållsplanering i september och Teknisk grundkompetens för fastighetsförvaltare i november.

Varför föll valet på BFAB?

– Vi arbetar mycket med energioptimering i fastigheterna och ser ett stort värde i att fortsätta utveckla den delen. Jag mejlade utbildningsansvariga Lillemor, som jag fick kontakt med förra utbildningen, och bad om tips vad hon tyckte jag skulle fördjupa mig i utifrån min nya roll och så tipsade om bl.a. den här utbildningen. Tack vare mina tidigare positiva erfarenheter med BFAB och Lillemor kändes BFAB som ett bra val.

Vad tror du utbildningen kommer ge dig i din yrkesroll framöver?

– Jag förväntar mig att få ännu bättre verktyg för att energioptimera mer effektivt i de fastigheter som vi förvaltar. Vi har redan fått många bra exempel från verkligheten som inspirerar till vad man bör och inte bör göra. Dessutom får vi många bra tips och trix att ta med oss på vägen framöver.


Nyckeln till sänkta driftskostnader och nöjda hyresgäster är att finna vägar till ett bättre inomhusklimat. Det förutsätter en god optimering av fastighetens installationer och styrsystem. Hitta rätt nycklar för din organisation genom utbildningen Energioptimering!

Till toppen