Logo

Temadag Social Hållbarhet: Klas Friberg föreläser om ”Hur ska hela samhället samarbeta?”

Klas Friberg polis

Klas Friberg

Under årets temadag den 15 oktober kommer bland annat en tidigare representant för både Säkerhetspolisen och Polismyndigheten vara en av föreläsarna. Klas Friberg, numer strategisk rådgivare, kommer dela med sig av hur vi gemensamt kan förebygga brott.

Självklart kommer du även ha möjlighet att lyssna till en bredd av andra spännande föreläsare!

Berätta kort om din personliga och professionella bakgrund.

– Jag är 64 år, bor i Göteborg med min fru Lena och vi har två vuxna barn. Tidigare har jag arbetat bland annat som länspolismästare, rikskriminalchef, regionpolischef och säkerhetspolischef. Det har blivit totalt 30 år inom polis och säkerhetspolis. Idag arbetar jag som strategisk rådgivare och har tillsammans med journalisten Mats Paulsen skrivit boken Särskilda händelser, polischefens lösning. Volante 2024.

Hur ser du på social hållbarhet kopplat till temadagen?

 – Det är viktigt för att fler, inklusive näringslivet, behöver göra mer och rätt för att bidra till en rättvis och inkluderande samhällsutveckling.

Kortfattat, vad kommer du att ta upp under ditt block “Hur ska hela samhället samarbeta?”?

– Jag kommer ta upp varför vi som samhälle, individer och näringsliv behöver göra mer för att förebygga brott, inte minst att förhindra att barn och ungdomar sugs in i kriminalitet

Vad vill du att deltagarna ska ta med sig efter ditt avsnitt på temadagen?

– En förståelse för kriminalitetens drivkrafter och vad som behöver göras för att förebygga brott. Kort sagt kunna svara på frågan varför just jag eller vi behöver göra mer.


Programmet uppdateras löpande. Här kan du säkra din plats och läsa mer om fler föreläsare.​

Till toppen